Kılıçdaroğlu: Erdoğan "El Kaide'den IŞİD'den ben sorumluyum" mu demek istiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ve hemşehri dernekleri temsilcilerine hitap etti.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da muhtarlar ve hemşehri dernekleri temsilcilerine hitap etti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa ülkelerine yönelik olarak kullandığı “Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” ifadelerine tepki gösteren CHP lideri, “Yani El Kaide’den ben sorumluyum, IŞİD’den ben sorumluyum, bunu mu demek istiyor?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“Bunu mu demek istiyor?”

“Cumhurbaşkanı Avrupa’ya dedi ki ‘Eğer böyle devam ederseniz, hiçbir Avrupalı rahat gezemez. Yani El Kaide’den ben sorumluyum, IŞİD’den ben sorumluyum, bunu mu demek istiyor? Ben rahatsız olduğum kadar AKP’ye oy verenler de rahatsız. Diline hakim olamayan, devlete hakim olamaz. Devleti yönetecek kişinin hem Türkiye’de hem de dünyada sözünün ağırlığı olması lazım.

“Devletin tarafsızlığı olmayacak”

Bu değişiklikle devletin tarafsızlığı hızla sona erecek. Partinin genel başkanı tarafsız olur mu? Devletin tarafsızlığı olmayacak. Hakimin tayinini bakan çıkarıyor. Vatandaş tarafsız devletle muhatap olmak ister. O zaman devlet vatandaşın devleti olur.

Televizyona davet

Yalan söylüyorsam al eline 18 maddeyi senin istediğin bir televizyon kanalında bana göster. Beni mahcup et. Onlar da benim doğruları söylediğimi biliyor.”