Kılıçdaroğlu: Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur

CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı başladı. Adalet Kurultayı için, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat’a bağlı Kocadere kamp alanınındaki hazırlıklar tamamlandı. 7 bin kişinin konaklayabileceği, ayrıca paneller ve çalıştayların yapılacağı çok sayıda çadır kuruldu. “Çanakkale’yi geçilmez yapanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar, Çanakkale Savaşı’nı verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu... View Article

Kılıçdaroğlu: Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur

CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı başladı.

Adalet Kurultayı için, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat’a bağlı Kocadere kamp alanınındaki hazırlıklar tamamlandı. 7 bin kişinin konaklayabileceği, ayrıca paneller ve çalıştayların yapılacağı çok sayıda çadır kuruldu.

“Çanakkale’yi geçilmez yapanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar, Çanakkale Savaşı’nı verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu memleketin acıyla, kanla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor. Adalet Kurultayımızın Çanakkale’de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz.” diyen Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

“Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla”
Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız biz. Mücadeleyi nasıl başlattık. Sarayın 15 Temmuz’u ve 20 Temmuz’dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Üniversiteden binlerce akademisyenin görevine son verildi. Her yerde her ortamda bunları söylemeye gayret edeceğiz. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve yürüdük. “Yürüyemezsiniz” dediler, yürüdük. “Yolda kalırsınız” dediler, yürüdük. “Bu ülkede adalet var, niye yürüyorsunuz?” diyemediler.