Kılıçdaroğlu 'büyük bomba' patlatacağı konuşmasını yapıyor

CHP bugün parti grubunu Meclis yerine, Ankara Arena’da topladı.

Kılıçdaroğlu 'büyük bomba' patlatacağı konuşmasını yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yıl dönümü nedeniyle Ankara Arena’da düzenlenen etkinlikte konuşuyor.

Kılıçdaroğlu, bugünü işaret ederek yeni belge açıklayacağını söylemişti. CHP Parti yönetiminden de “Büyük bomba salı günü patlayacak” açıklaması gelmişti.

CHP liderinin konuşmasının ilgili bölümleri şöyle:

Ne alırsanız vergi ödüyorsunuz. Ama birileri vergi ödememek için her türlü tezgahı kuruyor. Emien Akçay odun almak için vergi öder Man adasında şirket kuranlar vergi ödememek için her türlü tezgahı yapar. Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Durumu iyi olan pırlanta alır, vergi yoktur. Ama bir de 12 saat direksiyon sallayan kamyon şoförünü düşün. Dünyanın en pahalı mazotunu sana satıyorlar. Neymiş? Millilermiş, yerlilermiş. Sen vergi ödememek için şirket kurarsan ne millisin ne yerlisin. Sen gayri millisin.

Soruma hala cevap alamadım

2019’de kadın hareketiyle biz bunları sandığa gömeceğiz. Ayda 1404 lira alan asgari ücretli düşün. ÖTV öder, KDV öder, gerli vergisi öder ama bu Mancılar gider şirket kurar. Hepsine dokunacağım hepsini gece uyutmayacağım bu milletin vicdanını ayağa kaldıracağım. Soruma hala cevap almış değilim. 1 sterlinlik şirkete 15 milyon lira niye gider? Sen vergi kaçırmak için her türlü dümeni çevireceksin fakir fukaranın kefen bezinden vergi alacaksın. Dönüp diyeceksin ki Kılıçdaroğlu niye konuşuyorsun? Konuşacağım, konuşacağım, konuşacağım…Hala ‘Belgeler sahte’ diyorlar. E mecliste komisyon kuralım. Gelmiyorsun. Sahte olmadığını biliyorsun. İstiyorsun ki sahtekarlıklarım Meclis’te orataya çıkmasın. Bu bir şirket ticretiymiş. Bu hangi şirket? Cevap yok? Ortakaları kim? Cevap yok? Bu transferler niye yapıldı? Cevap yok. Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum seni. Damadına sor, oğluna sor. Sevgilği Erdoğan doktoru yanına al. Enişten Ziya İlgen’in Man adasında şirketi var mı?

” Sayın Külünk’ü hanımefendiyle beraber evime davet ediyorum”

Aklıevvel bir milletvekili var demiş ki Kılıçdaroğlu’nun evi aransın belgeleri el konulsun. Ben Sayın Külünk’ü hanımefendiyle beraber evime davet ediyorum buyursun gelsin. Benim evim onun evi kadar zengin değil evimiz mütevazi bir ev. Belki hoşlanmaz ama kitapları da gösteririm. Valahi de billahi de benim evimde ayakkabı kutusu yok. Daha belgeyi görmeden sahte ilan ettiler. Ya bir görün. Avukatı da aynı. Ya bir eline al belgeyi. Sahtekarlığın ne olduğunu siz çok iyi bilirsiniz. Her türlü dümen var sizde.

“2002’deki Erdoğan 2017’deki Erdoğan mıdır?”

AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; Senin oyuna her zaman saygı gösterdim. Elini vicdanına koy bir düşün. 2002’de oy verdiğin Recep Tayyip Erdoğan 2017’deki Erdoğan mıdır? Keçiören’de mütevazi bir dairede kaldı, 2017’deki Erdoğan kibrine teslim olan milleti tepeden gören ağzına geleni söyleyen servet içinde yüzen servetinin hesabını milletin önüne koyamayan bir Erdoğan var.

“İşadamlarına kafayı taktı”

Şimdi kafayı işadamlarına takmış. Bu ülkede kazanıp parayı yurtdışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakmayız. Biz de sana onun için iyi gözle bakmıyoruz. İşadamına diyorsun ki ‘Senin yurtdışına çıkışını yasaklayacağım’ Neden kaçıyorlar? Hiçbirinin can ve mal güvenliği yok. Bunun için tavsiyede bulunayım; Yabancı sermayenin gelmesini istiyorsan milletvekilllerini gazetecileri serbest bırakacaksın. Medya özgürlüğünü sağlayacaksın. Hakimlerden mahkemelerden elini çekeceksin. Üniversiteleri susturmayacaksın. Görevine son verdiğin bütün hocaları yeniden görevlerine getireceksin. Semih ve Nuriye’yi görevlerine iade edeceksin.

“Vatan hainisin”

Hayırsever işadamı Rıza Sarraf’a gelelim. Dün hayırseverdi. Devletin protokolünde yer alıyordu. Havuz medyası! Bu Rıza Sarraf’ı televizyona çıkardılar arkasına Türk Bayrağını koydular. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağını koyan havuz medyasını şiddetle kınıyorum. A haberi de kınıyorum. Bir de tweet atıyorlar şeref madalyası takmalıydık diye. Buyur tak. Ama ben senin boynuna ne takacağımı biliyorum. Sen vatan hainisin! Televizyona çıkarmakla yetinmediler. Plaketler verdiler. Rüşvet alan bakanları akladılar. Hakkı Köylü Kastamonu, Yılmaz Tunç Bartın Milletvekili, Kemal Şerbetçioğlu Bursa Milletvekili, İlknur İncegöz Aksaray Milletvekili, İsmet Su, Bilal Uçar, Ayşe Türkmenoğlu…Bunlar rüşvet alan bakanları akladılar.

“Sarraf devletin sırlarını parayla alan birisi”

İbrahim Kaboğlu gibi bir blim adamını yurtdışına çıkarmasın Rıza Sarraf gibi şarlatanı çıkarırsın. Bizimkilerde bir telaş Sarraf ABD’ye gitti. En çok da gözlerinden öptüğüm telaşlanıyor. Gittiler istiyorlar vermiyor Amerika. Türkiye’de şerefe madalyası takacaktık ABD hapse attı. AK Paritli kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. bir sahtekar için ABD’ye iki kez nota veren hükümet Kuzey Irak’ta askerlerinin kafasına çuval geçirdiklerinde bir nota bile vermedi. Korku neydi? Rıza Sarraf konuşursa. Adam sonunda bülbül gibi konuşmaya başladı. Sarraf sahtekardır devletin sırlarını parayla alan birisidir. Bakanlara rüşvet veren birisindir. 11 Ekim 2013 Rıza Sarraf’!la Muammer Güler telefonda konuşuyorlar. MİT beni takip ediyor diyor Sarraf. İçişleri Bakan Muammer Güler şunu söylüyor; abicim sen rahat ol böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım.

“Gönderdiğin avukat ‘rüşvet verdi’ diyor”

Süleyman Aslan için Erdoğan ne diyor? Banka genel müdüründen en ufak şüphem yoktur. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Adam hırsız. Bu yetmiyor. Bu hükümetin tuttuğu avukat New York’ta mahkemede bankanın genel müdür yardımcısını savunuyor. Rıza Sarraf genel ‘müdüre rüşvet verdim’ diyor. Hükümetin gönderidği avukat diyor ki; Süleyman Aslan Sarraf’tan rüşvet aldı. Senin gönderdiğin avukat Sarraf’ın rüşvet verdiğini söylüyor. Sen aldın başka göreve atadın. Sarraf bülbül gibi ötünce vatansever olmaktan çıktı hain oldu. Düne kadar beraberdiniz. FETÖ gibi. Düne kadar kolkolaydınız. Ne istediyse verdiniz. Sarraf’a da verdiniz. Bakan istedi verdiniz rüşvet verdiniz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Neymiş? Bilgileri vermiş. Haber duyunca şaşırmadım. Ben zaten daha önce söylemiştim.

“Sarraf’a bilgileri senin bakanların verdi”

Rıza Sarraf’a devletin bilgilerini kim verdi? MİT 3 sayfalık bir bilgi notu bırakır Erdoğan’a. Ekonomik ambargoya rağmen R. Saraf’ın ABD tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edileceği, Ebru Gündeş Sarraf ile dikkatleri üzerine çeken R. Sarraf’ın Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’la ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümete zarar verebileceği söylüyor. Hangi tarihte? 18 Nisan 2013. Sen ne yaptın? Bu bilgilerin tamamını senin hükümetin verdi.

“Başından beri haberin vardı”

Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet etti. Bütün sırları Rıza Sarraf’a para karşılığında teslim ettiler. Bütün olaylardan senin başından beri haberin vardı. 17/25 Aralık’tan 9 ay önce bu devletin en saygın kurumu senin önüne getirip 3 sayfalık bilgi notu koydu. Sen o dosyayı kapattın. Senin hükümetin Rıza Sarraf’a çalıştı. Şimdi soruşturmayı yapan savcılara sesleniyorum; Sahtekarı beraat ettirdiniz. İlk yapacağınız iş soruşturma dosyalarını kapan savcıları hakimleri atacaksınız. Onlar adalet dağıtmadılar. Ona o bilgileri veren bakanları ve hükümeti sorgulayacaksınız