Kılıçdaroğlu: O belediye başkanını yaşatmam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinin başladığı TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: O belediye başkanını yaşatmam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinin başladığı TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde İsrail’in başkenti bölümü boş. Bir dipnot var yazamamışsınız oraya “İsrail’in başkenti Tel Aviv’dir” diye.

O başkentin adı Tel Aviv’dir.

Türkiye’nin saygınlığını 20 milyon dolara satan bir anlaşma geldi buraya.

Anlaşmada ne yazıyor biliyor musunuz Ankara ve Kudüs yazıyor. Sizler o anlaşmaya hangi gerekçeyle evet dediniz.

Filistin olayı bu milletini onurudur. Kudüs hepimizin üzerine titrememiz gereken bir şehirdir. Orası birilerine asla ve asla terk edilemez. Bunu gayet açık ve net CHP grubu adına söylüyoruz.

İşgal altındaki 18 adaya susuyorsun

Yunanistan’a gidip Lozan’ı konuşuyorsun işgal altındaki 18 adaya susuyorsun. İlk kez bu hükümetler döneminde Türkiye toprak kaybetmiştir. Tıpkı Süleymanşah türbesindeki gibi.

Bize de diyorlar ki neden eleştiriyorsunuz Erdoğan’ı ne yapalım. 18 ada işgal edilecek biz de susacağız öyle mi.

Devlet ve hükümet ayrıdır. Devlet bakidir. Hükümet gelir devleti yönetir. Sonra seçim olur kazanırsa tekrar yönetir. Eğer bir kişi ben devletim diye ortaya çıkıyorsa onun adı siyaset kitaplarında diktatörlüktür. O nedenle devlet hükümet ayırmamız lazım.

Devleti adaletle yönettiğiniz zaman bir sorun olmaz. Elbette denetlenecek. Denetlenmesi gereken kurumlardan birisi de yerel yönetimlerdir. Elbette denetlenecek.

Neden itiraz ettik bazı şeylere? Denetimde adaletli davranmıyorsunuz dedik. Bizim belediyelere her gün denetim elemanı gönderiyorsunuz diğerlerine göndermiyorsunuz dedik.

“Açıp sordum ‘doğru değil’ dedi”

Daha önce havuz medyasında Ataşehir’le ilgili haberler çıktı. Ben de belediye başkanına açıp sordum “doğru değil” dedi. O zaman gidip suç duyurusunda bulunacaksın kendin için dedim. Gitti kendi hakkında suç duyurusunda bulundu. Araştırma yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Karar kesinleşti.

Havuz medyasının Buz Rezidans diye takdim ettiği yerle ilgili de iddia oldu. İncelendi. Soruşturma açılmasına gerek yoktur diye devletin denetim elemanı karar verdi.

Bakan da diyor soruşturmaya gerek yok diye. AKP’nin üyeleri Ataşehir’deki bu karara itiraz ediyor. Danıştay’a gidiyor. Danıştay da soruşturmaya gerek yoktur diyor. Mahkemeye gidiyor yine aynı karar çıkıyor.

Şimdi siz kalkıp belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Bunları görmeseydim ben de sizler gibi ‘ne oluyor’ derdim.

“O belediye başkanını yaşatmam”

Açık ve net söylüyorum bir belediye başkanını ağzından tek bir haram lokma girerse o belediye başkanını yaşatmam.

Benimle ilgili iddia ediyorlar… Kızlarımın evleri varmış… Benim, ailem, torunum, damadım hatta dünürüm. Hepsi için araştırma önergesi verin.

Hepsi araştırılsın…

Hiçbir tereddüdüm yok. Beş kuruş bulursanız gelip buradan özür dileyeceğiz. Ama ben Ankara’daki beylere soruyorum benim gösterdiğim cesareti gösterebilir misiniz? Kimse zalimin emrinde emir kulu yapmasın Allah. Zalimin emrinde en çok emir kulluğu yapanlar da döneklerdir.

Rıza Sarraf açıklaması

Rıza Sarraf denilen bir sahtekar geldi rüşveti başlattı. O dönem en sert eleştirileri ben yaptım. Bana en çok dava açan kişilerden biri Sarraf’tır. Sarraf denen sahtekar rüşvetçi dönemin 3 bakanı ve banka genel müdürünü parayla satın almıştı.