Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde: Kavurmacı için verilen tutuklama kararı yanlış

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde konuştu.

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde: Kavurmacı için verilen tutuklama kararı yanlış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında 25 yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasının ardında başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması ile ilgili olarak, “Verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, 6 Haziran’daki grup toplantısında “Biliyorsunuz, FETÖ’cülerin baklavacılar kolu var, pastacılar kolu var, kavurmacılar kolu var. Şimdi de FETÖ’nün damatlar kolu çıktı” demişti. Ayrıca, 25 Mayıs’taki, Vatan Partisi Genel Merkezi’ni ziyaretinin ardından Genel Başkan Doğu Perinçek’le görüşmelerine ilişkin açıklama yaptığı sırada, Kavurmacı ile ilgili sorulan soruya, “Hapishanelerinde 150’ye yakın gazeteci, uyduruk gerekçelerle tutuklanırken, bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması, tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz siz?” yanıtını vermişti.

Hürriyet gazetesinden Selahattin Sönmez’in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’Adalet Yürüyüşü’nün 3. gününe başlamadan önce açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, ‘FETÖ’nün iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaşın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması ile ilgili olarak “Kavurmacı’nın tekrar tutuklanması kararını doğru bulmuyorum. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır” dedi.

“Kahramankazanlılarla gurur duyuyor, teşekkür ediyoruz”

Kılıçdaroğlu yürüyüşünün üçüncü gününde Kahramankazan’ın girişinde de bir açıklama yaptı. Kahramankazanlılar’ın 15 Temmuz’da gösterdiği yiğitçe direniş için teşekkür eden ve onlara büyük saygı duyduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu yiğitçe direniş sonrasında Kazan’a TBMM tarafından ‘Kahraman’ ünvanı verilmiştir. Onlara bir kez daha teşekkür ediyor, şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bu yürüyüş aynı zamanda şehitler için de bir yürüyüştür. Siyasi, etnik, dini bir kimliği yoktur. Tamamen adalet için, adaletten yana olanlar içindir” dedi.