Kılıçdaroğlu AB'ciliğini konuşturdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun kararına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu AB'ciliğini konuşturdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) AB’ye Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul etmesine tepki göstererek AB’cilik savunması yaptı.

‘Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününe başlamadan önce basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “AP’den adalet bekliyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki…” ifadelerini kullanarak, partisinin AB yanlısı çizgisini öne çıkardı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki… Türkiye’de bakın adalet yürüyüşü yapıyoruz. 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50’sinden fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. AP’yi de adil davranarak, Türkiye ile ilişkileri sürdüren bir karar alır.