KESK'ten İstanbul'da ihraçlara karşı eylem

KESK İstanbul Şubeler Platformu İstanbul'da haksız yere ihraç edilen üyeleri için eylem yaptı.

KESK'ten İstanbul'da ihraçlara karşı eylem

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, OHAL kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde “Haksız hukuksuz ihraçlara hayır, işimizi istiyoruz” pankartının açılırken, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atıldı.

Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev, kitle adına yaptığı açıklamada, OHAL ve KHK’lerle ülkenin yönetildiğini belirterek, “1 Eylül, 29 Ekim, 23 Kasım ve 6 Ocak tarihlerinde KHK’lerle sorgusuz, sualsiz ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden hukuksuzca binlerce kamu emekçisinin görevine son verilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ilan edilen OHAL ile ömrü darbelerle mücadele ile geçmiş bir anlayıştan gelen sendikamıza, darbe dönemlerini mumla aratacak bir saldırı furyası başlatılmıştır.” diye konuştu.

“İnsanca bir yaşam istediğimiz için iktidarın hedefi haline geldik”

Kamu emekçilerinin iş güvencesine sahip çıktığını vurgulayan Özev, “Kamu hizmetlerinin tasfiyesine karşı çıktığımız, parasız, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunduğumuz için, ücrette adalet, insanca bir yaşam, güvenceli bir iş ve güvenceli bir gelecek istediğimiz için, performansa göre ücreti, il içi ve iller arası rotasyon uygulamalarını kabul etmediğimiz için, eşitliği, adaleti, demokrasiyi ve laikliği savunduğumuz için, iktidara biat etmediğimiz, iktidarın memuru olmayı kabul etmediğimiz, sendikaların siyasi partilerden bağımsızlığını savunduğumuz için iktidarın hedefi haline geldik” dedi. Bu karanlık dönemde görevine son verilen üyelerinin sendikanın onuru olduğunu söyleyen Özev, üyelerinin tamamı görevlerine iade edilene kadar yılgınlığa düşmeden, kararlı ve sürekli olarak her türlü eylem, etkinlik ile dayanışmaya ve hukuki süreçleri sonuna kadar zorlamaya devam edeceklerini söyledi.

Her Cumartesi ihraç edilen KESK üyelerinin 14:00 ila 16:00 eylem yapacakları da duyuruldu.