Kendi kendine kod yazabilen yapay zeka geliştirildi

Uzmanlar DeepCoder adında kendi kendine kod yazabilen yapay zeka geliştirdi

Kendi kendine kod yazabilen yapay zeka geliştirildi

Microsoft Araştırma Merkezi ve Cambridge Üniversitesi’nin ortak geliştirdiği çalışma sonucunda, bilgisayar kodu yazabilen yapay zeka geliştirmeyi başardılar.

DeepCoder olarak adlandırılan yapay zeka, daha önceden yazılmış olan kodları kopyalayarak hafızasına kaydederek kendisinden istenen basit kodları yazabiliyor. Daha önce geliştirilen teknolojilerin aksine DeepCoder’in öğrenebilme yetisi var. Hangi kodların işe yaradığını, hangilerin ise işe yaramadığını ayırt edebiliyor.

Benzeri bir teknolojinin 2015 yılında MIT tarafından geliştirilmişti. Bu teknoloji, bilgisayar yazılımlarında oluşan hataları (bug) kendi kendisine tespit edip düzeltebiliyordu.

Emek gücünün yerini teknoloji mi alacak?

Teknolojinin ve yapay zekanın bu denli geliştiği günümüzde, önümüzde duran en önemli sorunlardan bir tanesi ise teknolojinin emek gücünün yerini alıp alamayacağı veya ne ölçüde alabileceği. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde birçok insanın işini elinden alacağını belirten konu uzmanları, dijitalleşmenin zaten hali hazırda var olan işsizlik seviyelerini iyice arttıracağı yorumunu yapıyorlar.