Kemal Gün'ün oğlunun cenazesi hâlâ verilmedi

Oğlunun cenazesini alabilmek için açlık grevini sürdüren Kemal Gün, "Öğrendik ki cenaze kargoya verilmemiş" dedi.

Kemal Gün'ün oğlunun cenazesi hâlâ verilmedi

Dersim’de çatışmada yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için açlık grevini sürdüren Kemal Gün’e oğlunun kemiklerinin teslim edilmediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz çarşamba günü, Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım ve CHP İl Başkanı  Ali Rıza Güder’in Tunceli Valiliği ile görüşmesi sonucunda 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün oğlunun kemiklerinin, aileye teslim edileceği duyurulmuştu.

Ancak Dihaber’in haberine göre, Malatya’da tutulan cenazeye ait kemiklerin kargoya verildiği söylenmesine rağmen halen bir gelişme yaşanmadı.

“Halkta ‘sorun çözüldü’ algısı oluşturuldu”

Durumdan yakınan Kemal Gün, “Cenazenin önce kargoya verildiği söylendi. Sonra verilecek dendi. Ardından avukatlarımız aracılığı ile öğrendik ki cenaze kargoya verilmemiş” dedi.

Baro başkanlarının yaptığı açıklamanın halkta sorunun çözüldüğü algısı oluşturduğunu söyleyen Gün, cenazenin teslimine ilişkin resmi kurumlardan herhangi bilgilendirme yapılmadığını ve kendileriyle iletişime geçilmediğini kaydetti.

Gün, cenazenin teslimine ilişkin kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini beklediklerini ifade ederek, “İsteseler cenazenin hızlı bir şekilde teslimini yapabilirler. Bilerek uzatıyorlar. 19 Mayıs tatili de geçti. Onlar tatil yaparken bizi cezalandırmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

Sağlık durumu kötüleşen Kemal Gün, oğlunun cenazesini alıncaya kadar eylemini sürdüreceğini yineledi.