Kediye işkence yapan ere 12 gün oda hapsi verildi

Erzincan'da kediye işkence yapan ere 12 gün oda hapsi verildi.

Kediye işkence yapan ere 12 gün oda hapsi verildi

Erzincan’da, orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp, yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner Hepşen’e, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Disiplin Kanunu kapsamında 12 gün hizmetten men ve oda hapsi cezası verildi. Bugün itibarıyla askerlik görevi sona eren Hepşen, 12 günlük hizmetten men cezasının yanı sıra günde 2 defa kolluk kuvvetlerine imza verecek.

Olay, geçen 3 Aralık günü akşam saatlerinde, Erzincan kent merkezindeki subay orduevinde meydana geldi. Hafta sonu çarşı izninden dönen er Taner Hepşen, akşam saatlerinde orduevine döndü. Bir süre sonra nizamiyeye gelen Hepşen, burada yakaladığı yavru kediyi yumruklamaya başladı. Hepşen, ardından çevredeki asker ve sivillerin dehşet dolu bakışları arasında kediyi yere fırlatıp, tekmeledi. Güvenlik kameralarınca kaydedilen vahşet, sosyal medyada büyük tepki çekti. Polisin yakaladığı ve yapılan kontrolünde 2.21 promil alkollü olduğu belirlenen Hepşen, daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından dün Erzincan Adliyesi’ne çıkarılan Hepşen, kendisinin de askerden önce İstanbul’daki evinde hayvan beslediğini söyledi. Nişanlısından ayrıldığı için bunalıma girdiğini, hafta sonu izninde de aldığı alkolün etkisi ile yaptıklarını hatırlamadığını öne süren Hepşen, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Hepşen, TCK 151/2 maddesi uyarınca ‘mala zarar verme’ suçundan adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Mahkeme, Hepşen’in, bulunduğu yerde, bir sabah, bir akşam olmak üzere günde iki kez kolluk kuvvetlerine imze verme koşulunu getirdi. Bu koşulun, açılacak davanın iddianamesinin kabul edilmesine kadar süreceği öğrenildi.

Taner Hepşen’e, döndüğü birliğinde, TSK Disiplin Kanunu kapsamında 12 gün hizmetten men ve oda hapsi cezası verildi. Bugün itibarıyla askerlik görevi sona ermesi gereken Hepşen, 12 günlük hizmetten men cezası aldığı için terhis olamadı. Bugün cezasını çekmeye başlayan Hepşen’in, oda hapsinin sona ermesinin ardından evinin bulunduğu İstanbul’a döneceği ve burada imza vermeye devam edeceği belirtildi.
Öte yandan Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, kararı veren hakimin, kanunlarda sahipli- sahipsiz hayvan ayrımının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirttiği, maddenin düzeltilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağı açıklandı.