KDP Politbüro Sekreteri: PKK ile kardeşiz ama ortak değiliz

KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani Duhok'ta açıklamalarda bulundu.

KDP Politbüro Sekreteri: PKK ile kardeşiz ama ortak değiliz

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, “PKK ile kardeşiz ancak ortak olmayız” dedi.

Duhok’ta basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Fazıl Mirani, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rûdaw‘ın haberine göre Mirani, Şengal’de yaşanan gerginliğe ilişkin soru üzerine, “Birbirimizi idare etmeliyiz ama aynı zamanda karşılıklı saygı olmalı. Biz PKK ile kardeşiz ancak ortak olmayız” değerlendirmesinde bulundu.

“Kerkük kendi kendini idare edebilir”

Kerkük İl Meclisi’nin Kürdistan bayrağı ile ilgili verdiği karara ilişkin KDP Politbüro Sekreteri, “Bu adımı çok olumlu bulduk. Kerkük Valisi’ni tebrik ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kerkük’teki memur maaşlarının Bağdat yönetimi tarafından kesilmesi iddialarını değerlendiren Mirani, “Kerkük kendi kendini idare edebilir. Kerkük, bütün Irak’a yetecek kadar petrole sahip” dedi.

“Birlikte proje hazırlamak istiyoruz”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’deki siyasi sorunların çözümüne ilişkin ise Mirani şunları söyledi:

“KDP’nin görüşmelere kapısı açık. Anlaşmanın alternatifi nedir? Biz anlaşmaktan yanayız. Eğer başka bir alternatifi olan varsa buyursun sunsun, değerlendirir ona göre yanıt veririz.

“Sayın Başkan’ın mesajı bir projedir. Siyasi partileri ziyaret ettiğimizde bunu dile getirdik. Birlikte bir proje hazırlamak istediğimizi illettik. Bir proje götürerek onlardan biat etmelerini veya imza atmalarını istemedik. Herkesin bağlı kalacağı ve pratikte uygulanabilir bir projeyi birlikte hazırlamak istedik.”