KDP ve KYB'den ortak açıklama: Bağımsız devlet haktır

KDP ve KYB'nin birlikte düzenlediği toplantının sona erdiği duyuruldu.

KDP ve KYB'den ortak açıklama: Bağımsız devlet haktır

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) toplantısı sonrası yapılan ortak açıklamada, referandum ve bağımsızlığın Kürdistan halkının hakkı olduğu bildirildi.

Toplantı sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada Kerkük, referandum, bağımsızlık ve iç durumla ilgili konulara değinildiği ifade edildi.

Açıklamada, referandum ve bağımsızlık konusu üzerinde durulduğu belirtilerek, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde bulunan halkın, kendi yönetim şekline karar verme, referandum ve bağımsızlık konularında hakkı olduğu ifade edildi. İki partinin, bu konuyu ulusal bir mesele olarak ele aldığı ve konu üzerinde ciddiyetle çalışacağı kaydedildi.

Buna göre oluşturulacak ortak bir komisyon, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve etnik gruplarla görüşüp, referandumun nasıl yapılacağı konusunu ele alacak.

Bugün sabah saatlerinde KDP ve KYB Politbürosu, referandum ve bağımsızlık konularını görüşmek üzere Mesud Barzani başkanlığında Erbil’de toplanmıştı. Saat 11.00’de başlayan toplantının, 14.00’te sona erdiği bildirildi.

Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul Ali öncülüğündeki KYB heyetinde Mele Bahtiyar, Adnan Mufti, Hakim Kadir, Sadi Ahmed Pire, Rızgar Ali, Omer Fetah ve Erselan Bayız gibi partinin üst düzey yetkilileri katılmıştı. KDP de Genel Başkan Mesud Barzani ve partinin çeşitli yetkilileriyle toplantıya katılım göstermişti.