KDHC: Trump nükleer savaş için yalvarıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın gerçekleştirdiği Asya turuna ilişkin bir açıklama yayınladı. Kore Merkezi Haber Ajansı’nda (KCNA) yer alan açıklamada “Trump, ziyareti sırasında, dünya barışını ve istikrarını yokeden gerçek yüzünü ortaya çıkardığı ve Kore Yarımadası’nda nükleer savaş için yalvardı” dendi. Trump’ın Asya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin temel amacının KDHC’nin nükleer silah... View Article

KDHC: Trump nükleer savaş için yalvarıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın gerçekleştirdiği Asya turuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Kore Merkezi Haber Ajansı’nda (KCNA) yer alan açıklamada “Trump, ziyareti sırasında, dünya barışını ve istikrarını yokeden gerçek yüzünü ortaya çıkardığı ve Kore Yarımadası’nda nükleer savaş için yalvardı” dendi.

Trump’ın Asya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin temel amacının KDHC’nin nükleer silah programını durdurmak olduğunu belirten KDHC Dışişleri Bakanlığı, hiçbir şeyin KDHC’nin nükleer silah programını durduramayacağını belirtti.

Çarşamba günü Güney Kore parlamentosunda konuşan ABD Başkanı Donal Trump, Pyongyang’ın Washington yönetimini hafife almaması gerektiğini ve eğer nükleer silah programından vazgeçerse Pyongyang’ı daha iyi bir geleceğin beklediğini belirtmişti.