KDHC ordusundan ABD ve Güney Kore'ye sert uyarı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), Kore Yarımadası'nda ortak askeri tatbikat yapan ABD'yi ve Güney Kore'yi uyard

KDHC ordusundan ABD ve Güney Kore'ye sert uyarı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), Kore Yarımadası’nda ortak askeri tatbikat yapan ABD askerleri ve Güney Kore’yi sert sözlerle uyardı. KDHC ordusundan yapılan açıklamada ”tatbikatın sürmesi halinde uyarı yapmadan saldırı düzenleyebilecekleri” belirtildi.

Resmi haber ajansı KCNA tarafından duyurulan açıklamada “ABD ve Güney Kore’nin kukla güçleri, KDHC’ye yönelik ‘özel operasyona’ ve ‘önleyici saldırı’ya katıldıkları sürece KDHC ordusunun uyarı yapmadan herhangi bir anda ölümcül darbe indireceğini akıllarında tutmalı. Ordu haydutlar sürüsünün halkımızı hançerleme girişimlerini pasif bir şekilde izlemeyecek” denildi.

“Ordu acımasızca ezmekte kararlıdır”

Açıklamanın devamında “Genelkurmay, düşmanın eylemlerini kendi tarzındaki özel operasyon ve önleyici saldırı ile acımasızca ezmekte kararlıdır. Artık ABD emperyalistlerinin ve Güney Koreli savaş manyaklarının özel operasyonunun KDHC liderliğinin onurunu zedeleme amacı taşıdığı daha açık hale geldi ve hatta ‘önleyici saldırı’ adlı tehlikeli girişimleri ortaya çıktı” ifadeleri kullanıldı.