KDHC Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı

KDHC ülkenin doğusunda bulunan ve denizaltı üssü olarak kullanılan Sinpo şehrinden balistik füze fırlattı.

KDHC Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ülkenin doğusunda bulunan ve denizaltı üssü olarak kullanılan Sinpo şehrinden balistik füze fırlattı. Güney Kore’li yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, füzenin 60 km gittikten sonra Japon Denizi’ne düştüğü bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jiping, bu hafta KDHC’nin silahsızlaştırılmasına yönelik yaptırımları arttırmayı görüşmek üzere toplanacak. KDHC’nin balistik füzeyi toplantının öncesinde fırlatmış olması dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde “Kuzey Kore’nin silahsızlaştırılması konusunda Çin bize ya yardım edecek ya da etmeyecek. Eğer yardım ederse bu Çin için iyi olur. Yardım etmezse kimse için iyi olmaz. Eğer Kuzey Kore meselesini Çin çözmezse biz çözeceğiz” derken, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson “Stratejik sabır politikası sona ermiştir. Yeni bir dizi diplomatik, güvenlik ve ekonomik önlemi araştırıyoruz. Bütün seçenekler masada” demişti.

KDHC, ABD’nin ve Güney Kore’nin tehditlerine karşılık ulusal egemenliğini ve güvenliğini sağlamak için nükleer silah geliştirmeye devam edeceğini belirtiyor. KDHC, Mart ayı içerisinde dört balistik füze fırlatmış, bu füzelerden bazıları Japonya kıyılarına 300 km kadar yaklaşabilmişti.