KDHC, BM'ye meydan okudu: Savunma amaçlı nükleer caydırıcılığımızı daha da sağlamlaştıracağız!

BMGK'nın yeni yaptırım kararlarına karşı KDHC'den kritik çıkış.

KDHC, BM'ye meydan okudu: Savunma amaçlı nükleer caydırıcılığımızı daha da sağlamlaştıracağız!

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınan nükleer ve balistik füze programlarıyla ilgili yaptırımları “savaş nedeni” olarak nitelendirdi.

BMGK’nın yaptırımları, KDHC’ye ihraç edilen rafine petrol ürünlerinin yüzde 90’ının bloke edilmesi ve yurtdışında çalışaan KDHC vatandaşlarının 2019 yılının sonuna kadar ülkeye dönmesi, KDHC’ye ihraç edilen ham petrolün yıllık sınırının 4 milyon varile çekilmesi, KDHC’ye satılan endüstriyel makinaların, kamyonların, demir, çelik ve diğer materyallerin yasaklanması gibi uygulamalar yer alıyor.

BMGK’nın aldığı yeni yaptırım kararları Çin ve Rusya’dan da destek gördü.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) resmi haber ajansı KCNA’nın aktarımına göre KDHC’nin açıklaması şu şekilde:

Tamamen reddediyoruz

“Cumhuriyetimizin egemenliğinin şiddetli bir ihlali olan ve Kore Yarımadası ile daha geniş olarak bölgenin istikrarını ve barışını yok eden bir savaş nedeni olan yeni BM yaptırımlarını tamamen reddediyoruz”.

Savunma amaçlı nükleer caydırıcılğımızı daha da sağlamlaştıracağız

“Nükleer güç sahibi ülke olmaktaki tarihi amacımızı başarmamızdan korkan ABD, ülkemize yönelik en sert yaptırımları ve baskıyı getirerek giderek daha da çılgınlaşıyor. ABD’nin nükleer tehdit, şantaj ve düşmanca eylemlerini kökünden yok etmek amacıyla kendimizi savunma amaçlı nükleer caydırıcılığımızı ABD ile güç dengesini kurarak daha da sağlamlaştıracağız.

“Yaptırımlarınızın bağlayıcılığı yok…”

Eğer bu bağlayıcılığı olmayan yaptırımlarınızın ulusal nükleer silah inşa etme tarihi amacına ulaşmış halkımızın muzaffer yürüyüşünü durduracağını düşünüyorsanız, bundan daha büyük bir hata olamaz. ABD ve onun kukla destekçileri ülkemizin ABD anakarasına gerçek bir nükleer tehdit olabilecek bu yeni geliştirilmiş statüsünü asla unutmasın