KDHC: ABD nükleer savaş tehditini artırıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Ja Song Nam, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderdiği mektupta ABD’nin son olarak üç uçak gemisiyle katıldığı ortak tatbikatların Kore Yarımadası’nda gerginliği artırarak, bölgede “şimdiye kadarki en kötü duruma” neden olduğunu belirtti. Reuters’in haberine göre, Ja mektubunda Guterres’ten, “uluslararası barış ve güvenliği açıkça tehdit eden ABD nükleer savaşı tatbikatlarının oluşturduğu... View Article

KDHC: ABD nükleer savaş tehditini artırıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Ja Song Nam, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderdiği mektupta ABD’nin son olarak üç uçak gemisiyle katıldığı ortak tatbikatların Kore Yarımadası’nda gerginliği artırarak, bölgede “şimdiye kadarki en kötü duruma” neden olduğunu belirtti.

Reuters’in haberine göre, Ja mektubunda Guterres’ten, “uluslararası barış ve güvenliği açıkça tehdit eden ABD nükleer savaşı tatbikatlarının oluşturduğu tehlike” nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin dikkatini çekmesini istedi.

Ja, ABD’nin ara vermeden yıl boyunca düzenlediği nükleer savaş tatbikatları ve şantajlarının KDHC’nin “seçtiği yolun doğru olduğunu gösterdiğini ve sonuna kadar bu yolda devam edeceklerini” kaydetti.

Kore Yarımadası’nda düzenlenen tatbikatta ABD’nin üç uçak gemisi ve 11 savaş gemisiyle yer alıyor. ABD son olarak 2007 yılında Pasifik Okyanusu’ndaki toprağı Guam Adası yakınlarında üç uçak gemisiyle tatbikat düzenlemişti. Kore Yarımadası açıklarındaki tatbikata Güney Kore yedi savaş gemisiyle katılıyor.