Kazım Koyuncu Kadıköy'de anılacak

Kazım Koyuncu, ölümünün 12. yılında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkında anılacak.

Kazım Koyuncu Kadıköy'de anılacak

Kazım Koyuncu, ölümünün 12. yılında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkında anılacak.
24 -25 Haziran tarihlerinde yapılacak anma etkinliklerinde konserler, söyleşiler, çocuk etkinlikleri düzenlenecek ve standlar ile dost sahnesi kurulacak.

Ölümünün 12. yılında dost sahnesinde 20 sanatçı iki gün boyunca Kazım şarkıları söyleyecek.
24 Haziran Cumartesi günü; Lazca Çocuk Korosu, Gerduni, Fatih Yaşar, İstanbul Kadın Orkestrası, İbrahim Karaca, Emin Şir&Şenol Morgül, Velvele, Burcu Yeşilbaş, Yüzyüzeyken Konuşuruz sahne alacak.

25 Haziran Pazar günü ise; Ragmen, Murat Meriç, Kolan, Ümit Taşkıran, Bu Kaçıncı Senfoni, Öfkeli Kalabalık, Ezgi Aktan, Dina Etnik Ensemble, Teşkilat-I İsyan, Tahribat-I İsyan, ENTU grupları sahnede yerini alacak.

Etkinlik için çağrı metni şöyle :

“İnsan ölür, isyan yaşar
Kazım İsyandır!
“yaramazlığa devam…”
Dostumuz, yoldaşımız, ağabeyimiz Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 10. ve 11. Yıllarında, O’nun ürettiği 3-5 kişilik olmayan; sevgi denen şeyi çoğaltmak için buluştuk.

Yer kavgasının olmadığı yerde, her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik. Bir aradaydık, yan yanaydık; Kazım’laydık.
Sokaklarda bildiri dağıtan gençlerin, ekmek kavgası için direnen eğitimcilerin, fabrikalarından greve çıkan işçilerin, doğa için isyan edenlerin, barış isteyenlerin yanındaydı yine Kazım. Belki yol kenarındaki su birikintilerinde denk geldi onlara, belki bir halay horonla karışırken.
Zaten bunlar olmasa ve Kazım, “yaramaz çocukların” yanlarında olmasa “bu hayat çekilmezmiş.“

…yaramazlıklara devam etmek lazım. Hayat başka güzel olmuyor. Hayatta yerinde durmamak, muhalif olmak, hep karşı çıkmak gerekiyor. Genellikle güzellikleri oradan buluyoruz. Ve genellikle o güzellikleri karşı çıkanlar değil, karşı çıkmayanlar yaşıyor sonra…”
Doğadan, yaşamdan, barıştan ve emekten yana olanlar, “ben sadece ben olmak istiyorum” deyip “biz” olanlar; Bir çocuğun ormanında yürümenin heyecanıyla bu sene de “yaramazlıklara devam” ediyoruz.

Tüm “yaramaz çocukları” 24-25 Haziran tarihlerinde parklarda, meydanlarda, yaylalarda; Kazım’ın yaşadığı her alanda buluşmaya davet ediyoruz.
Bizler 24-25 Haziran tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bir dost sahnesi kuruyoruz.
Hepinizi bekleriz.