Kayyım cezaevini yıkıp yerine Kuran kursu yapacak!

Diyarbakır'da Bismil Cezaevi'nin yıktıran kayyım, yerine Kuran Kursu yaptıracak.

Kayyım cezaevini yıkıp yerine Kuran kursu yapacak!

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve DBP’li Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu’nun yerine atanan kayyım Turgay Gülenç, cezaevinin 9 gün içinde yıkıldıktan sonra yerine Kuran kursu binası yapılması için İlçe Müftülüğü’ne tahsis edileceğini söyledi.

Esentepe Mahallesi’nde bulunan 32 yıllık cezaevinin yıkımına başlandı. Adalet Bakanlığı’nın 2015 yılında küçük cezaevlerini kapatma kararı ile birlikte içinde bulunan 28 tutuklu ve hükümlüsü çeşitli cezaevlerine nakledilen Bismil K Tipi Cezaevi’nin yıkımına başlandı.

Boşaltılmasından sonra atıl durumda olan cezaevi binasının, Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımına başlandı. Yıkımın yaklaşık 9 gün devam edeceği öğrenildi.

En iyi şekilde değerlendirmek için Kuran Kursu yapılacak!

Kaymakam ve Başkanvekili Gülenç, “1985 yılında hizmete giren Bismil Cezaevi personelinin Diyarbakır’a atanmasının ardından burası atıl vaziyette kaldı. Adalet Bakanlığına buranın yıkılması konusunda taleplerimizi ilettik ve olumlu sonuçlar geldi. Bu durumdan kurtarıp, farklı amaçlarda kullanılmasını önlemek amacıyla yıkıma başladık. Bir çok insanımızı olumsuz şartlarda konuk eden Bismil K Tipi Cezaevi’ni bu şekilde tarihin sayfasında bırakarak, yıkmak bize nasip oldu. Yıkılan cezaevi Kuran kursu olarak hizmet vermesi için İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilecek. Bu alanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.