Kayseri saldırısında 5 asker 'TAK'a bilgi sızdırdığı' iddiasıyla tutuklandı

Kayseri'de 14 askerin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin soruşturmada 5 asker 'bilgi sızdırdığı' iddiasıyla tutuklandı.

Kayseri saldırısında 5 asker 'TAK'a bilgi sızdırdığı' iddiasıyla tutuklandı

Kayseride çarşı izinine çıkan 14 askerin yaşamını yitirdiği halk otobüsüne yönelik saldırıya ilişkin soruşturmada, 5 asker ‘Terör örgütüne yardım ettiği, bilgi taşıdığı ve askerlik bilgilerini aktardığı’ iddiasıyla tutuklandı.

17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yönelik olarak gerçekleştirilen bombalı saldırıda 14 asker hayatını kaybederken, 55 asker ise yaralanmıştı. Saldırıyı daha sonra ise yaptığı açıklamayla Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt üstlenmişti.

Saldırı sonrasında Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, 29 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, gözaltına alınan 29 kişiden 6’sı yapılan sorgulamaların ardından serbest bırakılırken, 23 kişi sorgularının tamamlanmasının ardından bugün akşam adliyeye sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen 23 kişiden şimdiye kadar A.Ç., S.A., B.U., B.Ö. ve A.A. isimli askerler tutuklanırken, S.D., M.E., A.B. ve saldırıyı gerçekleştiren saldırganın annesi olduğu öğrenilen H.Y. savcılıkça serbest bırakıldı.