Kaymakamdan muhtarlara tehdit: 'Evet' çıkmazsa mührünüzü elinizden alırım!

Bitlis Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, iddiaya göre, ilçedeki muhtarları çağırıp 'Evet'oyları için tehdit etti.

Kaymakamdan muhtarlara tehdit: 'Evet' çıkmazsa mührünüzü elinizden alırım!

Bitlis’te Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman’ın ilçedeki muhtarları çağırıp “köylerinden belirli bir oranda” ‘Evet’ oyu çıkmadığı taktirde köylerine hizmet götürmeyeceği ve “Evet çıkmazsa mührünüzü elinizden alırım” diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

Skandal iddia üzerine ilçeye giden CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve PM üyesi Hüsnü Süslü’yle görüşen muhtarlar, Kaymakam Karaman’ın kendilerini çağırarak “köylerinden belirli bir oranda ‘Evet’ oyu çıkmadığı taktirde köylerine hizmet götürmeyeceğini, bütçeden pay ayırmayacağını ve mühürlerini ellerinden alacağını” söyleyerek tehdit ettiğini dile getirdi.

İlçede kaymakamlık binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Hakverdi ve Süslü, “Devletin kaymakamına böyle bir tehdit, böyle bir baskı yakışmaz. Önümüzde bir referandum var. Vatandaş özgür iradesi ile bir tercihte bulunacak. Evet ve ya Hayır. Evet diyen de Hayır diyen de bu ülkenin vatandaşıdır ve başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak bir kaymakamın böylesi bir baskı ve tehditle muhtarları yanına çağırarak ‘Evet çıkmazsa mührünüzü elinizden alırım’ demesi bir kaymakama yakışmamıştır. Biz bu işin takipçisi olacağız. Sonuna kadar bu işi basına ve yargıya taşıyacağız. Ve bu tehdidi kendisine misliyle iade edeceğiz” ifadelerini kullandı.