Kayıp denizaltıda patlama olduğu açıklandı

Arjantin Donanması, 44 mürettebatıyla bir haftayı aşkın süredir haber alınamayan denizaltı ARA San Juan'da batmadan önce patlama olduğunu ilk kez duyurdu.

Kayıp denizaltıda patlama olduğu açıklandı

Arjantin Donanması, 44 mürettebatıyla bir haftayı aşkın süredir haber alınamayan denizaltı ARA San Juan’da batmadan önce patlama olduğunu ilk kez duyurdu.

ABD donanmasına ait bir uçak, Arjantin denizaltısının kaybolduğu noktada bir cisim saptadı ancak daha sonra parçanın ARA San Juan’a ait olmadığı açıklandı.

ABD, İngiltere ve Rusya’nın da yer aldığı uluslararası bir ekip tarafından aranan Arjantin denizaltısı bulunamıyor. Son olarak Arjantin Donanması, denizaltı batmadan önce patlama duyulduğunu ilk kez açıkladı.

Donanma Sözcüsü Enrique Balbi, 15 Kasım’daki patlamayı “olağandışı, tek, kısa, sert ve nükleer olmayan” olarak nitelendirdi.

Reuters haber ajansı, Atlas Okyanusu üstünde turlayan ABD donanma uçağı P-8A Poseidon’un kayıp denizaltının sinyal gönderdiği son noktada bazı cisimler gördüğünü son dakika koduyla geçti. Ancak dakikalar sonra yapılan açıklamada saptanan cismin denizaltıya ait olmadığı açıklandı.