Katliamın ardından Obama, NATO, AB ve AP'den açıklamalar...

İstanbul'de gece kulübüne düzenlenen saldırının ardından ABD Başkanı Obama, Avrupa Birliği ve NATO'dan açıklamalar geldi.

Katliamın ardından Obama, NATO, AB ve AP'den açıklamalar...

İstanbul Ortaköy’de en az 35 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne düzenlenen saldırının ardından ABD Başkanı Obama, Avrupa Birliği ve NATO’dan da açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Barack Obama saldırıyı kınarken, Türkiye’nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda direktifler verdiğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Düşüncelerim ve dualarım Türkiye ile” mesajını paylaştı.

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini sosyal medyadan “2017 İstanbul’da bir saldırıyla başladı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Bu tür olayların olmasını önlemek için çalışmalara devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

AB Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Dimitris Avramopoulos sosyal medyadan, “İstanbul’daki masum vatandaşlara düzenlenen saldırıyla dehşete düştüm. Düşüncelerim Türkiye ve kurbanlarla” mesajını paylaştı.

http://gazetemanifesto.com/2017/01/01/ortakoyde-gece-kulubunde-katliam-en-az-35-olu/