Katliamda hayatını kaybedenlerin ön otopsileri: Bitişik atışlar, birinden çıkıp diğerine isabet eden mermiler...

Reina'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ön otopsi raporlarındaki en çarpıcı detaylardan birinin de atış mesafesi olduğu görülüyor.

Katliamda hayatını kaybedenlerin ön otopsileri: Bitişik atışlar, birinden çıkıp diğerine isabet eden mermiler...

Reina’daki saldırıda hayatını kaybeden 39 kişinin kimlikleri tespit edilirken, ön otopsi raporlarındaki en çarpıcı detaylardan birinin de atış mesafesi olduğu görülüyor.

Milliyet’ten Musa Kesler‘in haberine göre; cenazelere Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsilere göre ölümlerin tamamı ateşli silah yaralanmasından kaynaklı. Denize atladıkları için boğulma veya diğer sebeplerden kaynaklı bir ölüm yok. Maktulleri öldüren mermiler 7.62 çapında  7.62 mm’lik mermi atan AK-47 (Kalaşnikof) piyade tüfeğine ait.

Bir kişiden çıkıp diğerine…

Bazı kurşunlar bir kurbandan çıkıp diğerine saplanmış. Cesetlere birden fazla kurşun isabet etmiş. Kurbanların birçoğu da olay yerinde hayatını kaybetmiş.

Otopsi raporlarındaki bir diğer detay da atış mesafesi. Bazı kurbanlar çok yakın mesafeden vurulmuş. Kafasından neredeyse ‘bitişik atış’ seviyesinde vurulan bazı cenazeler var.

Göğüs ve kafa bölgesinden vurulanların yanı sıra sırtından da vurulan cenazeler var. Bununla birlikte bütün cenazeler göz ile teşhise müsait durumda. O sebeple herhangi bir DNA testine gerek kalmadan cenazelerin kimliği yakınları tarafından teşhis edilebildi.

Denizde ölüm yok

Saldırının ardından iddia edildiği gibi denize atlama sonucu ölenin olmadığı kaydedildi.