Katar'a 48 saat daha mühlet

Katar'a yaptırım uygulayan bazı Arap ülkeleri tarafından sunulan talep listesinin yerine getirilmesi için verilen süre uzatıldı.

Katar'a 48 saat daha mühlet

Körfez’deki krizin odağındaki Katar’a yaptırım uygulayan bazı Arap ülkeleri tarafından sunulan talep listesinin yerine getirilmesi için verilen süre uzatıldı.

Katar’ı ‘terörizmi desteklemekle’ suçlayarak bu ülkeyle diplomatik ilişkileri sonlandıran Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 23 Haziran’da ilan edilen 13 maddelik talep listesinin karşılanması için verdikleri ve dün gece sona eren süreyi 48 saat daha uzattıklarını açıkladı.

Riyad merkezli Al Arabiya haber sitesine göre, sürenin uzatıldığı dört ülke adına yapılan ortak açıklama ile duyuruldu. Uzatma kararının arabulucu ülke Kuveyt’in talebi üzerine alındığı ileri sürüldü.

Katar’a yönelik talep listesinin içinde Türkiye’nin askeri üssünün kapatılması, İran’a desteğin geri çekilmesi, el Cezire televizyonunun kapatılması gibi maddeler bulunuyordu. Doha yönetimi ise talepleri yerine getirmeyeceğini açıklamıştı.