Katar: İngiltere'nin prensiplerine sahip çıkacağını umuyoruz

Katar Dışişleri Bakanı, İngiliz mevkidaşı ile görüştü.

Katar: İngiltere'nin prensiplerine sahip çıkacağını umuyoruz

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, ülkesine yönelik ablukanın “yasa dışı” olduğunu ve “insani tehdit” oluşturduğunu söyledi.

Londra’da temaslarda bulunan BBC’ye konuşan es-Sani, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmeden Londra’nın, bazı Körfez ülkeleri ile aralarındaki krizde tarafsız kalacağı sonucunu çıkardığını söyledi.

Es-Sani, “İngiltere’nin prensiplerine sahip çıkacağını umuyoruz ve bu prensipler Katar’a yönelik alınan bütün tedbirlerin yasa dışı olduğunu gösteriyor” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nin (KİK) bu şartlarda devam edebileceğine ilişkin şüpheleri olduğunu da söyledi.

Es-Sani, “KİK neye benzeyecek, ilişkiler normale dönecek mi? Bence ilişkiler normalleşmeden önce pek çok konu gözden geçirilmeli” diye konuştu.

İngiltere devreye giriyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın bu hafta Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanları ile görüşeceği öğrenildi.

Boris Johnson, Londra’da Katarlı mevkidaşı ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Karşı karşıya olduğumuz terör tehdidi ortak ve bu beladan kurtulmak için birlikte çalışmamız mecburi. Kuveyt Emiri’nin bir yol bulunması için yürüttüğü çabaları destekliyorum ve bütün taraflara arabuluculuğa bir şans vermeleri çağrısında bulunacağım” dedi.