Katalonya'dan Madrid'e diyalog çağrısı

Birleşik Krallık’ta yayınlanan The Observer gazetesi ile bir söyleşi gerçekleştiren Katalonya Dışişleri Bakanı Raül Romeva, Katalonya yönetimi olarak İspanya ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Katalonya olarak mevcut kördüğümü aşmak için İspanya yönetimi ile görüşmeye hazır olduklarını söyleyen Romeva, “İhtiyacımız olan şey diyalog. Herhangi bir ön koşul olmadan masaya oturmamız gerekiyor” dedi. 1 Ekim’de gerçekleşen bağımsızlık referandumunun ardından Katalonya... View Article

Katalonya'dan Madrid'e diyalog çağrısı

Birleşik Krallık’ta yayınlanan The Observer gazetesi ile bir söyleşi gerçekleştiren Katalonya Dışişleri Bakanı Raül Romeva, Katalonya yönetimi olarak İspanya ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Katalonya olarak mevcut kördüğümü aşmak için İspanya yönetimi ile görüşmeye hazır olduklarını söyleyen Romeva, “İhtiyacımız olan şey diyalog. Herhangi bir ön koşul olmadan masaya oturmamız gerekiyor” dedi.

1 Ekim’de gerçekleşen bağımsızlık referandumunun ardından Katalonya Özerk Bölgesi ile İspanya yönetimi arasında ipler oldukça gergin durumda.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/04/dunden-bugune-katalonya/