Katalonya'da bağımsızlık kararı askıya alındı

Katalan Cumhurbaşkanı Carles Puigdemont, 1 Ekim’deki “kendi kaderini tayin hakkı referandumu” nun sonuçlarının bağımsızlığa “evet” olduğunu söyledi. Puerta de Catalunya’daki referandumdan sonra bölgenin İspanya’dan bağımsızlığını destekleyen seçmenlerin yüzde 90’ı bulduğunu söyleyen Puigdemont, milyonlarca Katalan’ın bölgenin egemen bir devlet haline gelmesi gerektiğine inandığını söyledi. Ancak Puigdemont oylamayı gölgeleyen gerginliğin azaltılmasının önem taşıdığını ve bağımsızlık ilanının Madrid ile... View Article

Katalonya'da bağımsızlık kararı askıya alındı

Katalan Cumhurbaşkanı Carles Puigdemont, 1 Ekim’deki “kendi kaderini tayin hakkı referandumu” nun sonuçlarının bağımsızlığa “evet” olduğunu söyledi.

Puerta de Catalunya’daki referandumdan sonra bölgenin İspanya’dan bağımsızlığını destekleyen seçmenlerin yüzde 90’ı bulduğunu söyleyen Puigdemont, milyonlarca Katalan’ın bölgenin egemen bir devlet haline gelmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Ancak Puigdemont oylamayı gölgeleyen gerginliğin azaltılmasının önem taşıdığını ve bağımsızlık ilanının Madrid ile müzakerelere devam edilebilmesi için  askıya alınması önerisinde bulunduğunu söyledi.

Puigdemont, “Katalonya’nın bağımsız bir devlet olması için halkın iradesini takip etmek istiyorum” dedi.

Yaklaşık 20 dakika konuşan Katalan lider, referandumda görülen şiddetin yanı sıra İspanyol kolluk kuvvetlerinin eylemlerini kınadı.

İspanyollar ve Katalanlar’ın bir topluluğun parçası olduğunu ve birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek gerginliği azaltmak istediğini söyledi. Bağımsızlığa doğru ilerlemenin tek yolunun barış ve demokrasi olduğunu söyledi.