Kartal'da tren yolu inşaatında patron zorbalığı: 47 işçiyi işten attı, güvenlikçileri saldırttı!

Kartal'daki tren yolu inşaatında patron, taleplerini karşılamadığı 47 işçiyi işten çıkarırken, şantiye güvenliğini de üzerlerine saldırttı.

Kartal'da tren yolu inşaatında patron zorbalığı: 47 işçiyi işten attı, güvenlikçileri saldırttı!

İstanbul Kartal’da tren yolu yapımında çalışan 47 işçi, cumartesi ve pazar günü zorunlu çalışmayı kabul etmedikleri için işten atıldı.

Kartal’da yapımı halen devam eden Haydarpaşa-Gebze banliyo tren yolu inşaatında, Kolin, Kalyon ve Cengiz (KKC) ortaklığı ana firma bünyesindeki Ege Yapı Ray firmasında çalışan inşaat işçileri, cumartesi ve pazar günleri zorunlu olarak çalışmaya ve yemek fiyatlarının artmasına tepki göstererek iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Haftasonu çalıştırılmak istenmelerine rağmen maaşlarında ve çalışma şartlarında bir iyileştirme yapılmadığını belirten işçilere patronun cevabı ise işten çıkarma ve saldırı oldu. İşten attığı 47 kişinin yerlerine Avrupa yakasında devam eden şantiyelerden işçi getiren patron, şantiye güvenliğini de kölece çalışma şartlarını kabul etmeyen işçilere saldırttı.

Patron zorbalığına karşı İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada da, “İnşaat işçilerini, kölelik koşullarında çalışmaya reva gören patronların bu sömürü çarkını kıracağız.” denildi.

Bugün itibariyle çıkışı verilen bir işçi ise yaşananları şöyle anlattı: