Kartal'da gerici ve cihatçı eğitime karşı miting

AKP’nin eğitimde şeriat anlayışını hayata geçirme hedefine karşı, yeni eğitim-öğretim yılı açılışı öncesi İstanbul Kartal Meydanı gerici ve cihatçı eğitime karşı bir miting düzenlendi.

Kartal'da gerici ve cihatçı eğitime karşı miting

AKP’nin eğitimde adım adım şeriat anlayışını hayata geçirme hedefi kapsamında şimdiye kadarki en büyük gerici dönüşümü uygulamaya hazırlandığı yeni eğitim-öğretim yılı açılışı öncesi İstanbul Kartal Meydanı gerici ve cihatçı eğitime karşıtı bir miting düzenlendi.

Mitinge Eğitim-Sen ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrıcılığını yaptığı mitinge çok sayıda ilerici siyasi parti, dernek, emek ve meslek örgütü de katıldı.

Mitingde söz alan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, KHK ihraçlarına karşı 193 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderdi. Aydoğan, “Biz Eğitim Sen’li öğretmenler olarak çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesine devam edeceğiz. Cihadın değil bilimin, felsefenin, evrimin müfredatına sahip çıkacağız. Protokol adı altında okullarımıza giren cemaatlere karşı öğrencilerimize sahip çıkacağız. Kindar nesil çağrısına karşı özgür bir nesil yaratmak için geleceğimize sahip çıkacağız. Çocuk yaştaki evlilik ve çocuk işçiliğine karşı aydınlığa sahip çıkacağız” dedi.

Daha sonra Alevi kurumları adına söz alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız, “Biz Aleviler bu memleketin her daim barış dili olduk, nefesi olduk, vicdanı olduk. Bu nedenle kimsenin ötekileştirilmediği; dilinin, inancının, dininin, cinsiyetinin yok sayılmadığı bir gelecek için her türlü asimilasyona karşı duracağımızı buradan beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/16/gericilige-karsi-buyuk-bulusma-komunistler-ilerici-kadinlar-ve-liseliler-konustu/