Karlov'un katilini bir komiser 'motive' etmiş

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırıdan bir komiser tarafından 'motive' edildiği öne sürülüyor.

Karlov'un katilini bir komiser 'motive' etmiş

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un katili Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırıya hazırlanırken, kendisine tabanca kılıfı getiren komiser A.K.nin, “Önemli olan senin hızlı silah çekme yeteneğin” diyerek motive ettiği iddia edildi.

AKP’nin yayın organlarından Akşam‘ın servis ettiği habere göre, Polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırı öncesindeki telefon görüşme trafiği mercek altına alındı. Altıntaş’ın görüştüğü son beş kişi içinde yer alan ve ByLock kullanduğu gerekçesiyle ihraç edilen komiser A.K İstanbul’da gözaltına alınmıştı. A.K ile Mert Altıntaş’ın telefon görüşmelerindeki bir detay dikkat çekti.
Sorguda ve alınan ifadelere göre Altıntaş’ın suikastta kullandığı silahın kılıfının hızlı silah çekmesine engel oluşturduğunu söyleyerek sıkça internetten silah kılıflarını araştırdığını öğrenildi. Soruşturmada silah kılıfı meselesinde ‘FETÖ’cü komiser A.K ile Altıntaş arasındaki diyalokta, A.K.’nin de Altıntaş’a “Önemli olan silah kılıfı değil, senin kabiliyetin” diyerek Atıntaş’ı motive edip destek çıktığı ileri sürüldü. A.K.’nin ise suikasti bilmediğini ve suçlamaları reddettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında A.K’nin suikastle bağlantısı olup olmadığı için çevresinin incelemeye aldı.

“Organizatör ‘FETÖ’cülerle irtibatlı” iddiası

Karlov’un suikasta uğradığı serginin gözaltına alınan organizatörü Timur Özkan’ın ise Twitter hesabından Emre Uslu başta olmak üzere birçok ‘FETÖ’cü ile irtibat kurduğu iddia edildi.

Timur Özkan’ın Twitter hesabından Uslu’nun mesajlarını paylaştığı belirlendi. Uslu, saldırganın imam hatipli olduğunu ve eğer polis ise AKP döneminde göreve alındığını söylemişti.