Karısına uykusunda satırla saldıran Menzilcinin oğlu konuştu: Üç gün önce satırı bileylemiş

Şanlıurfa'da eşine uyurken satırla saldıran Menzil tarikatı üyesinin oğlu, "Vakfın mollası olaydan üç gün önce satırı bileyletmiş" dedi.

Karısına uykusunda satırla saldıran Menzilcinin oğlu konuştu: Üç gün önce satırı bileylemiş

Şanlıurfa’da eşine uyurken satırla saldıran Menzil tarikatı üyesi Halil Adil Gürses’in oğlu Halit Gürses, “Vakfın mollası olaydan üç gün önce satırı bileyletmiş” dedi.

10 çocuk annesi Necmiye Gürses’in yaşam mücadelesi sürerken oğlu Halit Gürses, “O adam” diyerek bahsettiği saldırgan Adil Gürses için, “Bize namaz kılmamız konusunda baskı kurar, gittiği vakfa gitmemizi isterdi. Biz, gitmeyince annemizle kavga ederdi. Birkaç kez o vakfa gittim. Vakfın mollası sürekli tahrik edici ve kışkırtıcı bir dil kullanıyordu. Duyumlarımıza göre olaydan üç gün önce, annemin kafasına vurduğu satırı bileyletmiş. Vakıfta bu konuşulmuş” dedi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar‘ın haberine göre, Halit Gürses, annesi ve babası arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını söyleyerek, “Bizlere namaz kılmamız konusunda baskı kurar, gittiği vakfa gitmemizi isterdi. Bizimle ilgili konularda sürekli annemize saldırırdı. Geçen yıl ramazan ayında küsüp evden ayrıldı. Annemin gönlü bir türlü o yaşta bir adamın ayrı yaşamasına dayanmıyordu. Bir müddet sonra vakfın mollası Mustafa bizi aradı. ‘O, adamı eve getireceğini söyledi. Böylelikle eve geri döndü” diye konuştu. Babasının yoğun isteği üzerine birkaç kez vakfın mollasını dinlemeye gittiğini söyleyerek, “Molla sohbetinde, ‘Eşinizin, kız kardeşinin düğünü var. Siz eşinizin gitmesini istemiyorsunuz. O gitmek isterse, onu boşayabilirsiniz’ gibi konular anlatıyordu. Kışkırtıcı bir üslubu vardı. O adam teslim olduktan sonra molla görüşmek için bizi aradı. Kabul etmedik” dedi.

“Bu adam beni uykuda öldürür”

Necmiye Gürses’in komşularına, ‘Bu adam beni uykuda öldürür’ dediğini aktaran Gürses, şöyle devam etti: “O adamdan o kadar çok korkuyordu ki bunu söylemiş. Evlilikleri boyunca annem hep kahır çekti. Dün doktoruyla görüştük. Annemizin durumu halen çok ağır.”