Karamollaoğlu: Sivas Katliamı 'katliam' değil!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas Katliamı için "katliam demekten imtina ediyorum" dedi.

Karamollaoğlu: Sivas Katliamı 'katliam' değil!

Sivas Katliamı sırasında dönemin Refah Partisi’nden belediye başkanı olan ve aydınları yakan şeriatçı güruha “Gazanız mübarek olsun” diye seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sivas katliamı demekten imtina ediyorum” diyerek gericiliğin kanlı tarihine AKP ile birlikte sahip çıkmaya devam ettiğini gösterdi.

Habertürk TV’de Kübra Par’ın konuğu olan Karamollaoğlu, “Sivas katliamı konusunda bugüne kadar yaptığınız açıklamalarla kamuoyu vicdanını rahatlattığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna “Gerekli açıklamaları yaptığım kanaatindeyim” şeklinde cevap verdi.

Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine karşı olduğunu söyleyen gerici isim, otelin altında uzun yıllar faaliyet gösteren ‘dönerci’ dükkanını ise bilmediğini öne sürerken spikere de konuyla ilgili soruları nedeniyle “Siz bu ifadeleri kullandıkça Türkiye’de huzur olmaz.” diye tepki gösterdi.

2012 yılında Sivas Katliamı davasında “zamanaşımı” kararı verilmesini dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı” sözleriyle ‘değerlendirmişti.

İşte Karamollaoğlu’nun konuyla ilgili cevapları:

“Sivas hadiseleri” diyorsunuz. Sivas katliamı demekten imtina mı ediyorsunuz?

“Sivas Katliamı demekten imtina ediyorum, çünkü hakikaten katliam başka bir şey. Evet, 33 kişi can verdi, bunu kabul ediyorum. Birisi gidip doğrudan insanları katlettiği zaman katliam olur. Orada bir kişinin gidip birisini doğrudan doğruya katlettiği vaki değil.”

Peki, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine neden karşısınız?”

Sivas’ta Sivaslıları sürekli üzecek bir hadiseyi gündemde tutacak bir anıt yapmak oradaki insanları yaralar.

Altında dönerci açıldığında ne hissetmiştiniz?

Bu bana o kadar çok soruluyor ki ben dönerci açıldığını bile bilmiyorum. Bu soruyu sormanıza çok üzüldüm. Bir işi bu kadar uç noktaya götürmek korkunç. Siz bu ifadeleri kullandıkça Türkiye’de huzur olmaz. Bundan emin olun.