Kahire'de kiliseye saldırı

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyinde bir kiliseye ve bir mağazaya düzenlenen silahlı saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Kahire'de kiliseye saldırı

Mısır’ın başkenti Kahire’de Kıptilere ait bir kilise ve mağazaya düzenlenen ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada motosikletli bir saldırganın Kahire’nin güneyindeki Mar Mina Kilisesi’ne ateş açtığı ve biri polis memuru, 7 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi. Saldırıda ayrıca kilise dışında bulunan güvenlik görevlilerinin de yaralandığı kaydedildi.

Saldırganın kilise saldırısını gerçekleştirmeden önce Helvan bölgesinde bir Kıpti’nin sahibi olduğu bir mağazaya da ateş açarak içeride bulunan iki kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Saldırganla polis arasında çıkan çatışmada yaralanan şüphelinin tutuklandığı bildirildi. Saldırganın üzerinde bir otomatik tüfeğin yanı sıra kiliseye atmayı planladığı bir bomba bulunduğu açıklandı.

Saldırının sorumluluğunu daha sonra IŞİD üstlendi. Örgütün propaganda organı olarak bilinen Amaq adlı internet sitesinde kiliseye düzenlenen saldırının örgütün “muharip birliği” tarafından düzenlediği belirtildi.

Mısır’da geçtiğimiz nisan ayında da, Tanta ve İskenderiye kentlerindeki saldırılarında kiliseler hedef alınmıştı. 36 kişinin hayatını kaybettiği, 100’ü aşkın kişinin yaralandığı saldırıları IŞİD üstlenmişti.