Kadınlar maruz kaldıkları şiddete karşı sokaklara çıktı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete ve Kadın Cinayetlerine karşı yaşam hakkımız için nöbetteyiz” diyerek İlerici Kadınlar Derneği (İKD) öncülüğünde farklı noktalarda sokaklardaydı. Kartal, Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıgazi gibi İstanbul’un farklı merkezi yerlerinde stand kuran kadınlar,  hazırladıkları bildiri ve broşürleri dağıtarak seslerini duyurdular, ilerici ve... View Article

Kadınlar maruz kaldıkları şiddete karşı sokaklara çıktı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete ve Kadın Cinayetlerine karşı yaşam hakkımız için nöbetteyiz” diyerek İlerici Kadınlar Derneği (İKD) öncülüğünde farklı noktalarda sokaklardaydı.

Kartal, Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıgazi gibi İstanbul’un farklı merkezi yerlerinde stand kuran kadınlar,  hazırladıkları bildiri ve broşürleri dağıtarak seslerini duyurdular, ilerici ve emekçi kadınları mücadeleye çağırdılar. Kurulan standları çok sayıda kadın ziyaret etti ve İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Sakarya’da ise kadınlar, “Şiddetle oynuyoruz, oyunu kendimiz kuruyoruz” etkinliğinde bir araya geldiler.

Dün gerçekleşen bu eylemlerin yanı sıra kadınların mücadele programı devam ediyor. İlerici Kadınlar Derneği (İKD), bugün Bağcılar’da Kandahar – Ayın Ardındaki Güneş adlı filmin gösterimini gerçekleştirip ardından söyleşi düzenledi.

Kartal:

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

 

Şişli:

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, kalabalık

Bakırköy:

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Kadıköy:

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

Sarıgazi:

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Sakarya’da ise, İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) “Şiddetle oynuyoruz, oyunu kendimiz kuruyoruz” adıyla düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, kalabalık ve iç mekan

Bağcılar: 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

http://gazetemanifesto.com/2017/11/25/ikd-genel-baskanindan-25-kasim-aciklamasi-katliamlara-ve-karanlik-gelecege-karsi-yapilacak-olan-aciktir/