"Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur" diyen rektör hakkında şaşırtmayan karar

“Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur" diyen Adıyaman Üniversitesi'nin gerici rektörü hakkında yapılan suçduyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi.

Adının önünde “profesör” unvanı olan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, kişisel Facebook hesabında bir paylaşımda bulunarak “kadınla tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu” savunmuştu.

Sosyal medya hesabından “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” diye soran Gönüllü, “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” demişti.

KESİN DELİL YOKMUŞ!

Gerici rektör hakkında Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın yaptığı suçduyurusuna karşı ise savcılıktan ‘takipsizlik’ cevabı geldi.

Skandal kararda, rektörün paylaşımlarına ilişkin; açıkça kadınlara karşı ayrımcılık suçu işlediği, ayrımcılığı teşvik ettiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, kadınları açıkça aşağıladığı, insan haklarını ihlal ettiği, insanları bu konuda anayasaya, kanunlara ve kanun hükmündeki uluslararası sözleşmelere aykırı davranmaya tahrik ettiğinden bahisle şikayet edilmişse de, suç unsuru bulunmadığı ve iddianame düzenlemek için yeterli ve kesin delillere ulaşılamadığı belirtildi.

https://twitter.com/AylinNazliaka/status/943141437180399616

http://gazetemanifesto.com/2017/10/16/bu-kisi-bir-rektor-kadinla-tokalasmak-ates-tutmaktan-daha-korkunc/