Kadına yönelik gerici şiddet sürüyor: Üç ayrı şehir, üç benzer vaka

AKP'nin kadın karşıtı politikaları sonucunda, üç ayrı ilde birbirine benzer olaylar yaşandı.

Kadına yönelik gerici şiddet sürüyor: Üç ayrı şehir, üç benzer vaka

AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sinde kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Dün ayrı illerde birbirine oldukça fazla benzerlik gösteren olaylar yaşandı. AKP’nin kadın karşıtı politikaları sonucunda, üç ayrı ilde birbirine benzer olaylar yaşandı.

Eşlerinden ayrılmak isteyen ve bu sebeple boşanma davası açan kadınlar, mahkeme öncesinde kurşunların hedefi oldu.

Kilis

Kilis’te eşinin açtığı boşanma davasının görüldüğü adliye salonuna tabancasıyla gelen Hakan K. İsimli polis terör estirdi.

Kilis Adliye Sarayı’nda görülen davaya sivil kıyafetle geldiği belirtilen polis, 1 kişiyi öldürdü 5 kişiyi de yaraladı. Çevresine zarar verdikten sonra kendisini de öldürmeye çalışan polis yaralı olarak kurtuldu.

Duruşma salonu davalık olduğu eşi ve ailesi ile tartışan Hakan K., beylik tabancasını çıkararak çevresine ateş açtı. Boşanma davası açan kadının 20 yaşındaki kardeşi hayatını kaybederken, eşi, eşinin annesi ve eşinin abisi de yaralandı.

Polisin Adliye Binası’na sivil kıyafetle geldiği ve güvenlik bölgesinden polis kimliğini göstererek silahla geçtiği bildiriliyor.

Bolu

Eşinden ayrılmak isteyen 28 yaşındaki kadına, polislerin nöbet tuttuğu Valilik binasına 50 metre uzaklıkta ve halkın yoğun olduğu Kent Meydanı’nda eşi tarafından ateş edildi.

İddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan kadının eşi, dava öncesinde görüşmek istedi. Eşinin buluşma isteğini kabul etmemesine rağmen olduğu yeri öğrenen Ahmet Çevik tartışmaya başladı ve kadına 4 el ateş etti. Ambulansla acile kaldırılan kadın ameliyata alındı ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Konya

Eşinin çalıştığı şirkete motosikletle gelerek kendisini kurye olarak tanıtan 27 yaşındaki Zafer Tatlısert, boşanma aşamasında olduğu eşini tabancayla vurarak ağır şekilde yaraladı.

İşyerine motosikletle giden Zafer Tatlısert, odasında çalışan eşine tabancayla ateş ettikten sonra motosiklete binerek kaçtı.

4 kurşunla yaralanan kadın ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildiriliyor.

Zafer Tatlısert’in kasten yaralama suçuyla daha önce hapse girdiği ve 2 ay önce tahliye olduğu öğrenildi.