Kadıköy'de sabaha karşı 'motorcu çetesi' dehşeti!

İstanbul Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde 10 kişilik motorcu çetesinin bıçaklı saldırısına uğrayan Avukat Selçuk Güven, 11 yerinden bıçaklandı.

Kadıköy'de sabaha karşı 'motorcu çetesi' dehşeti!

İstanbul’da arkadaşıyla gittiği barda tartışma yaşayan Avukat Selçuk Güven’in yolu, bar çıkışında tek tip motorcu kıyafeti giyen 10 kişilik bir grup tarafından kesildi. Öldüresiye dövülen ve 11 yerinden bıçaklanan Güven’in cüzdanı ve parası da çalındı.

Habertürk’ün haberine göre polis ve savcılığa da yansıyan olay, 19 Kasım 2017’de yaşandı. Kadıköy Caferağa Mahallesi Sakız Sokak’ta arkadaşıyla bara giden Avukat Selçuk Güven, masalarını deviren bir grupla tartışma yaşadı. Araya girenler ortamı yatıştırdı. Sabaha karşı bardan çıkan Güven, tek tip deri mont kıyafet giyen motorcu bir grubun saldırısına uğradı.

Olay sonrası taksi şoförlerinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Güven’in 11 yerinden bıçaklandığı, sol gözünde görme bozukluğu meydana geldiği ve kaburgalarının kırıldığı belirlendi. “İnsanlığa sığmayan bir saldırıya maruz kaldım” diyen Güven, yaşananları şöyle anlattı: “Bir arkadaşımla birlikte sohbet etmek için bara gitmiştik. İlerleyen saatlerde tek tip deri montlu 3 kişi, arkadaşımın oturduğu masayı çarparak devirdi. ‘Arkadaşlar biraz dikkatli olabilir miyiz?’ dedim. Üzerime yürüdüler. Araya girenler durumu sakinleştirdi. Bir süre sonra aynı kişiler bu sefer arkadaşıma çarparak onu sandalyeden düşürdü. Bu olayın da kasıtlı olduğunu düşünerek ‘Arkadaşlar neden böyle yapıyorsunuz?’ dedim. Bunun üzerine beni dışarıya, kavgaya çağırdılar. Kavga etmeyeceğimi söyledim. Sabaha karşı dışarı adımımı dışarı atar atmaz bir kişi yumrukla saldırdı. Silah kabzası, muşta ve tekmelerle 10 kadar kişi daha geldi. Aldığım darbelerle bayılmışım. Bir taksici hastaneye götürdü. Olay sırasında bar sahipleri de kapılarını kilitlemişler.” Güven, “Bana saldıran motorcu çete üyeleri, içerisinde 200 TL, kredi kartı ve kimliğimin bulunduğu cüzdanımı, cebimde bulunan 2bin 300 lira ve 1400 dolar paramı da çaldılar” iddiasında da bulundu.

Güven’in şikâyeti üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı, motosikletli gruptan bazı kişilerin ifadesine başvurulup serbest bırakıldıkları öğrenildi. Kamera görüntülerinden yola çıkılarak saldırganların arandığı bildirildi.