Kadıköy Kitap Günleri başlıyor!

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran tarihlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek.

Kadıköy Kitap Günleri başlıyor!

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran tarihlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 4 gün süren etkinlik, ilginin yoğun olması nedeniyle bu yıl 8 güne çıkarıldı.

Kadıköy Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen ve 100 bin kişinin ziyaret ettiği “Kitap Günleri”, bu yıl yine Haydarpaşa Garı’nda düzenlenecek. 200’e yakın yayınevinin stant açacağı ve 835 yazarın imza gününde okurla buluşacağı Kitap Günleri’nde şiir, sinema, politika, edebiyat, sağlık, beslenme, hayat konulu 86 söyleşi yapılacak.

Açılışı 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de yapılacak Kitap Günleri’nin bu yılki onur konuğu Füruzan olacak.

3 ve 11 Haziran tarihleri arasında saat 11.00-22.00 arası ziyaret edebilecek Kitap Günleri’nde, aralarında Ahmet Ümit, Arda Türkmen, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ercan Kesal, Fatih Portakal, İoanna Kuçuradi, İbrahim Kaboğlu, Mert Fırat, Merdan Yanardağ, Murathan Mungan, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Sunay Akın, Türkan Şoray gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbul’daki ziyaretçilerle buluşacak.

Nuhoğlu: İlgi nedeniyle süresini uzattık

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haydarpaşa Garı’nın, Anadolu’dan çeşitli hayallerle gelen insanların ilk kapısı olduğunu belirterek, “Kitaplar da bizim yaşama açılan kapımızdır. Bir zamanlar Anadolu’ya açılan kapı olan Haydarpaşa’da, hayata açılan kapı olan kitaplarla buluşmak çok anlamlı. Geçen yıl Kitap Günleri’ne gelip ağlayan insanları gördük. İnsanlar buraya sadece kitap fuarına gelir gibi değil evine gelir gibi geldi. Anılarını tazeledi. Vagonlarda oturup dinlendi, kitap okudu. Söyleşilere katıldı, yazarlarla tanıştı sohbet etti. İlgi nedeniyle bu yıl kitap günlerinin süresini uzattık. Ben bütün İstanbulluları bu tarihi atmosferi yaşamaya ve kitaplarla kucaklaşmaya çağırıyorum” dedi.