Kaddafi'nin oğlu siyasete dönebilir

Libya'da NATO destekli cihatçı çeteceler tarafından katledilen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi yeniden siyasete dönebilir.

Kaddafi'nin oğlu siyasete dönebilir

Kaddafi ailesinin avukatı Khalid el-Zeydi, Libya’da NATO ve cihatçı çeteler tarafından devrilen Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam Kaddafi’nin Libya halkının tek umudu olduğunu ve Libya’da siyasete dönebileceğini belirtti.

Sputnik Arabic‘e özel bir röportaj veren Zeydi, “Libya’daki mevcut durum, diyalog yokluğu ve fiili durumun yanlış anlaşılması, Seyfulislam Kaddafi’nin politik bir uzlaşıya varmaya çalışmak için siyasete dönmesini gerekli kılıyor” dedi.

Seyfulislam Kaddafi’nin Libya’yı terkettiğine dair çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Zeydi, Kaddafi’nin Libya’da olduğunu ve Libya’lı liderlerle düzenli olarak iletişimde olduğunu söyledi. Ayrıca aşiret liderlerinin de harekete geçmek için Seyfulislam Kaddafi’nin işaretini beklediğini aktaran Zeydi, oğul Kaddafi’nin şu an Libyalılar için tek umut olduğunu belirtti.

Libya’da ne olmuştu?

Sözde “Arap Baharı” kapsamında 2011 yılında NATO destekli çihatçı çeteler tarafından Libya’da da iç karışıklık çıkarılmış, bu iç karışıklık sonucunda Libya lideri Muammer Kaddafi katledilmişti. Kaddafi’nin ölümünden sonra NATO tarafından konvoyu bombalanan oğul Seyfulislam Kaddafi, Kasım 2011’de Libya’nın güneyindeki Sebha kentinde yakalanıp hapsedilmişti. İdam cezası ile yargılanan Seyfulislam Kaddafi, 12 Nisan 2016’da serbest bırakılmıştı.