Kabe'de evlilik teklifiyle ilgili haberlere ve Ekşi Sözlük'teki yorumlara erişim engeli

TRT muhabiri Yusuf Akyön'ün sevgilisine Kabe'nin önünde evlenme teklif etmesiyle ilgili haberlere ve Ekşi Sözlük'te yapılan yorumlara engelleme kararı geldi.

Kabe'de evlilik teklifiyle ilgili haberlere ve Ekşi Sözlük'teki yorumlara erişim engeli

TRT muhabiri Yusuf Akyön’ün sevgilisine Kabe’nin önünde evlenme teklif etmesiyle ilgili haberlere ve Ekşi Sözlük’te yapılan yorumlara engelleme kararı geldi.

2012’de Suudi Arabistan diplomatik misyonuna atanan Basın Ataşesi Bahattin Akyön’ün oğlu olan Yusuf Akyön Kabe’de cebinden çıkardığı söz yüzüğünü kız arkadaşına vermek istedi. Kız arkadaşı ise “Diz çök yoksa teklifini kabul etmem” dedi. Akyön de dizlerinin üzerine çöküp elinde yüzükle evlenme teklif etti. Akyön bu esnada “Burada, mübarek Kabemiz var. Mübarek annelerimiz var. Onların huzurunda tabi biraz utanıyorum ama hayırlı bir iş diye düşünüyorum” dediği o anların görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Ancak tepki çekince de sildi.

O görüntüler şöyleydi:

https://www.youtube.com/watch?v=TKmBBt6RTTw

Ekşi’deki yorumlara engelleme

Akyön’ün evlilik teklifiyle ilgili olarak Ekşi Sözlük’te açılan “kız arkadaşına kabe’de evlilik teklifi eden adam*” başlığındaki yorumlara Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla engeleme kararı geldi. Ekşi Sözlük okur ve yazarları ilgili başlığa tıkladığında mahkemenin engellemeye ilişkin kararıyla karşılaşıyor.

 
Haberlere de erişim engeli
Akyön’ün evlilik teklifine ilişkin engellemeler yalnızca Ekşi Sözlük engeliyle de sınırlı kalmadı. TRT muhabirinin gündem yaratan teklifiyle ilgili sözcu.com.tr, t24.com, yenicaggazetesi.com gibi bir çok haber sitesinin ilgili haberine de Türkiye’den erişim engeli geldi.
İnternet kullanıcıları sözkonusu haber sitesindeki ilgili haberlere tekrar bakmak istediğinde artık aşağıdaki uyarıyla karşılaşıyor: