'Kabataş yalancısı'ndan AKP'ye uyarı: Kendi karikatürünüzü çizersiniz

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, AKP'yi son dönemdeki 'Atatürk' ve 'Cumhuriyet' vurgulu söylemleri için uyardı.

'Kabataş yalancısı'ndan AKP'ye uyarı: Kendi karikatürünüzü çizersiniz

2013 Haziran Direnişi’nde bir grup AKP’li yazar ile birlikte ortaya attıkları “Kabataş yalanı” nedeniyle Kabataş yalancısı olarak anılan isimlerden Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, AKP’ye son dönemde 2019 seçimleri için sarıldığı ‘Atatürk’ ve ‘Cumhuriyet’ vurgulu söylemleri nedeniyle uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili “AK Parti Atatürkçülük yapabilir mi” başlıklı bir yazı kaleme alan Karaca, “Ortada Atatürk’e karşı kan davası güden bir parti varmış da, şimdi doğru yolu bulmuş, işte hayat böyle öğretirmiş gibi davranmak haksızlık.” diyerek AKP’nin yeni büründüğü rolle ilgili eleştirileri yanıtlarken, AKP’nin de yeni söyleminde dozunu kaçırmaması gerektiğini belirtti.

Atatürk’e hakaretten yargılanan gerici tarihçilere verilen hapis cezalarına tepki gösteren Karaca,  kendi deyimiyle “Atatürk zamanında her şey on numara beş yıldızmış” denilirse AKP’nin ‘kendi karikatürünü çizeceği’ uyarısını yaptı.

Karaca’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Atatürk, zor bir coğrafyada, zor dönemlerde bu ülkeyi bir ve bütün tutabilmek için zor kararlar almış başarılı bir liderdir” denilir, Atatürk’ün hakkı teslim edilir, bunlar anlaşılır. Ancak insanlar sırf sorguladıkları için hapse atılır hale gelirlerse, mevzu “Atatürk zamanında her şey on numara beş yıldızmış. Resmi tarih çok dürüst. Sabiha Gökçen bir azizedir… Şeyh Said haindir” noktasına gelirse, mizah dergilerine gerek kalmaz, bir parti ve hareket kendi karikatürünü kendisi çizmiş olur. Umarım olmaz, ihtimal vermiyorum yine de söyleyeyim dedim.