Jöleli'den 'Varlık Fonu' tepkisi: Sözde Türk vatandaşları, havlayan köpekler...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Varlık Fonu'nun yönetiminde kriz olduğu iddiasını yazan gazetecilere hakaret etti.

Jöleli'den 'Varlık Fonu' tepkisi: Sözde Türk vatandaşları, havlayan köpekler...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı ve Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Bulut, Varlık Fonu’nun yönetimi konusunda Erdoğan ile Binali Yıldırım arasında ihtilaf oluştuğu iddiasını yazan gazetecilere hakaret etti.

Dün Bloomberg’de ortaya atılan Kerim Karakaya, Onur Ant ve Benjamin Harvey  imzalı haberde, Varlık Fonu’nun kullanımıyla ilgili Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasında bir anlaşmazlık olduğu iddia edilmişti. Haberde Binali Yıldırım ve ekibinin, Varlık Fonu’nun başında Erdoğan ve ailesinin desteklediği Mehmet Bostan’ın yerine başka bir isim düşündüğü belirtilmişti.

Dikkat çeken iddiadan sonra gazetelere akşam saatlerinde Mehmet Bostan’ın görevden alındığı haberleri düştü. Bostan’ın görevden alınarak yerine Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ’ın getirildiği AKP’ye yakın haber sitelerince de doğrulandı.

Ancak Yiğit Bulut, iddiayla ilgili olarak haberi dile getiren Bloomberg için “Dün küresel Bloomberg kuruluşu, ekranlara “sözde analiz” adında bir haberi geçerek, aklınca Türkiye’ye operasyon yaptı” ifadelerini kullandı.

Bulut, haberde imzası bulunan isimleri de “Yazanlar sözde Türk vatandaşı, biri hariç, birinin de ne olduğu zaten malum; klasik saha ajanı!” ifadeleriyle hedef aldı.

Bulut’un Star’daki yazısında bazı bölümler şöyle:

“Dün küresel Bloomberg kuruluşu, ekranlara “sözde analiz” adında bir haberi geçerek, aklınca Türkiye’ye operasyon yaptı. İçinde geçen detaylar tamamen uydurma, hayal ürünü, iftira olduğu gibi Türkiye içinden de beslendikleri kesin. Yazanlar sözde Türk vatandaşı, biri hariç, birinin de ne olduğu zaten malum; klasik saha ajanı!

Peki dertleri ne? Neden Türkiye’nin finansal imkanlarına özellikle Varlık Fonu’na, FİNANSAL VARLIKLARIMIZA saldırıyorlar? Yıpratmak, durdurmak istiyorlar?

Çok kısa yazacağım ilerleyen günlerde açacağım, altından neler çıkacak!

HAVLAYAN KÖPEKLERİN VE HIRLAYAN SAHİPLERİNİN BÜTÜN DERTLERİ BU! AMA HAVA ALIRLAR! ERDOĞAN’IN AÇTIĞI YOLDA BAŞLAYAN FİNANSAL BAĞIMSIZLIK KURUMSALLAŞARAK DEVAM EDECEK…

AÇMAYA devam edeceğiz…

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ, BÜYÜK, CİHANŞÜMUL TÜRKİYE…”

http://gazetemanifesto.com/2017/09/08/varlik-fonu-katara-teslim-ediliyor/