İzmir'de işten atılan Kod-A işçilerine OHAL engeli

Kod-A şirketinde sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin İzmir'deki eylemleri OHAL gerekçesiyle engellendi.

İzmir'de işten atılan Kod-A işçilerine OHAL engeli

Bilişim sektöründe çalışan ve büyük kamu kurumlarına dijital arşiv sağlayan Kod-A şirketinde sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin İzmir’deki eylemleri OHAL gerekçesiyle engellendi. Sözkonusu engelleme bir kez daha AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “OHAL’i biz iş dünyamız rahat etsin diye kullanıyoruz” sözlerini akıllara getirdi.

İstanbul’da Teknokent’teki eylemlerinin ardından şirketin iş ortakları arasında bulunan Türk Telekom’un binası önünde direniş başlatmak isteyen işçiler, İzmir Valiliği’nin OHAL gerekçesiyle karşı karşıya kaldı.

Bunun üzerine sendika, siyasi parti ve sendikalardan temsilcilerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. “İşten atamalara tehdit ve baskılara son” ve “Proje değil işçiyiz. Sendika hakkımıza sahip çıkıyoruz” pankartları açıldığı açıklama sırasında valiliğin tutumu da protesto edildi.

Sosyal-İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş’in okuduğu basın açıklamasında, Kod-A patronu bir kez daha sendikal haklara yönelik saldırılara son vermeye ve çözüm için masaya oturmaya davet edilirken, “Aksi takdirde, dayanışmayı büyütmeye; direnişi sürdürmeye devam edeceğiz. İşveren bu çağrımıza yanıt vermediği takdirde konuyu Meclis gündemine ve uluslararası platforma taşıyacak; Kod-Anın hizmet verdiği tüm şirketlerin gündemine sokacağız.

Taleplerimiz yanıt bulana kadar İstanbul’da ve İzmir’de, sizlerin de destek ve dayanışması ile birlikte direniş ateşini diri tutmaya devam edeceğiz. ” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın ardından 10 dakika oturma eylemi yapıldı.