İzmir'de grev bitti, işçiler tepkili

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmeti veren kuruluşu İZDENİZ A.Ş'de yaklaşık 3 haftadır süren grev sona erdi.

İzmir'de grev bitti, işçiler tepkili

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımı hizmeti veren kuruluşu İZDENİZ A.Ş’de 12 Temmuz’da başlayan grev, 256 işçi adına TİS görüşmelerini yürüten Türkiye Denizciler Sendikası’yle şirket yönetiminin uzlaşması sonucu sona erdi.

TDS Başkanı Hasan Pekdemir, şirket yönetimiyle yapılan görüşmede varılan kararı işçilere aktardı. Buna göre, imzalanan sözleşmeyle karada çalışan işçiler için zam oranı yüzde 12 dolayında gerçekleşirken, deniz çalışanlarına ise yüzde 5 dolayında zam verilmiş oldu.

Grevin sona ermesinin ardından İZDENİZ Genel Müdürlüğü, iç körfezdeki seferlerin normal tarifeyle devam edeceğini, Yassıcaada seferlerinin Salı gününden, Foça ve Urla seferlerinin ise önümüzdeki hafta sonundan itibaren başlayacağını duyurdu.

“Karambole getirildi”

Evrensel‘e konuşan bir işçi ise karada çalışanların istediğini aldığını, ancak deniz çalışanlarına zaten yüzde 5’in daha önce teklif edilmiş olduğunu dile getirerek, “Daha önce kabul edilmemişti. Birdenbire karambole gelip kabul edildi. Gece vakti toplantı yapıldı, hızlı bir şekilde imza toplandı” diye konuştu.