İzmir saldırısı ile ilgili hükümetten ilk açıklama

İzmir'deki patlama ile ilgili hükümetten açıklama geldi.

İzmir saldırısı ile ilgili hükümetten ilk açıklama

Patlamayla ilgili Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak “Polisimiz bu hususta gerçekten tedbirli. Gerçekten bunun eğitimini almış ve Adliye’ye girmeye çalışan aracı engellediler. Burada engelde en büyük pay sahibi olan polisimiz maalesef şehit oldu. Ele geçirilen bomba ve mühimmata bakıldığında çok büyük kıyım hedeflendiği anlaşılıyor” dedi.

İzmir Adliyesi’nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araç patladı.Saldırıda 1 polis memuru ve 1 adliye çalışanı yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, patlamanın ardından yaptığı açıklamada “Daha önce yaptıkları eylemleri şimdi kalleşçe bomba yüklü araçlarla canlı bombalarla yapıyorlar yapmaya gayret ediyorlar.

Polisimiz bu hususta gerçekte tedbirli. Gerçekten bunun eğitimini almış ve Adliye’ye girmeye çalışan aracı engellediler. Burada engelde en büyük pay sahibi olan polisimiz maalesef şehit oldu.

Ele geçirilen bomba ve mühimmata bakıldığında çok büyük kıyım hedeflendiği anlaşılıyor.
Bunlar bizim Suriye’de Irak’ta ülkemize mikrop yuvası gibi terör üreten yerlerde var olmamızı istemiyorlar. Biz terörle mücadelede asla insani boyutu ihmal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de patlamanın hemen ardından, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İlgili bakanımız bilgilendirmeyi yapacak, ek bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. İnşallah başarısız bir terör girişimidir” dedi.