İzmir Marşı'na küfreden oyuncudan avukatı aracılığıyla açıklama

İzmir Marşı'na küfür ettiği görüntüleri ortaya çıkan oyuncu bubekir Öztürk'ten avukatı aracılığıyla açıklama geldi.

İzmir Marşı'na küfreden oyuncudan avukatı aracılığıyla açıklama

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda yanındakilerle birlikte İzmir Marşı’na küfür ettiği görüntüleri ortaya çıkması sonrası büyük tepki çeken oyuncu Ebubekir Öztürk’ten avukatı aracılığıyla açıklama geldi.

Görüntüler nedeniyle TRT’de rol aldığı “Payitaht Abdulhamid” isimli diziden de kovulduğu açıklanan Öztürk’ün avukatı Fatih Erdöl, tepkiler nedeniyle müvekkilinin çok üzgün olduğunu belirtirken, “Ebubekir Öztürk yanlış anlaşıldığı için sağduyulu vatandaşlarımızdan özür diliyor” diye konuştu. Müvekkilinin İzmir Marşı’na küfretmediğini öne süren Erdöl, videonun “bağlamından koparıldığını ve toplumda infial yaratmak için yayınlandığını” iddia etti.

Superhaber‘de yer alan habere göre Öztürk’ün avukatı şunları söyledi:

“Bu video bağlamından tamamen koparılarak, kötü niyetli bir şekilde ve toplumda infial yaratmak için yayınlandı. Gündemi değiştirmek için yapıldığı ortada. Bu video kimin işine yarayacak? İzmir’de haftalardır sular akmazken, bir yandan müvekkilimin İzmir Marşı’na küfür ettiğini söylüyorlar, bu yalandır.

En çok üzüldüğümüz şey ise, insan haklarından bahsediyoruz, özel hayatın gizliliği diyoruz, bütün bunları söylüyoruz ama başkalarının başına bunlar geldiği zaman “Vurun abalıya” diyoruz. Önce bir araştırmamız gerekmez mi? Müvekkilim Ebubekir Öztürk’ün oynadığı filmlerdeki bazı sahneleri sosyal medyaya sürüp kendisini rencide etmeye çalışıyorlar. Ebubekir Öztürk onuruyla evine ekmek götürmeye çalışan bir insan. Bu linç kampanyası kesinlikle etik dışıdır. Ayrıca videonun tarihi de eski. İzmir’e ya da İzmir Marşı’na yönelik bir küfür yok. Orijinali Kafkas Marşı’dır ve müvekkilim de Kafkas göçmenidir.

Ayrıca bir de sözde sanatçı var, o kendisini biliyor. O sözde sanatçı kendi dolandırıcılık dosyalarını anlatsın suçlu arıyorsa. Karşılıksız çeklerinden, dolandırdığı kadınlardan bahsetsin. Ben meslek etiği olarak bunları açıklamayacağım onların seviyesine düşmemek için. O sözde sanatçı Atatürk’ü ve Atatürkçüleri de kendine alet etmesin. Ebubekir Öztürk yanlış anlaşıldığı için sağduyulu vatandaşlarımızdan özür diliyor ve kendisi çok üzgün.”