İzmir Limanı'nda iş cinayeti

İzmir Limanı'nda, başına vinç üzerindeki konteyner kilidi düşen bir kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

İzmir Limanı'nda iş cinayeti

İzmir Limanı’nda, başına vinç üzerindeki konteyner kilidi düşen bir işçi feci şekilde hayatını kaybetti.

İzmir Limanı’nda özel bir gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketinde çalışan Fırat Göktuna (25), liman içindeki personel harici girilmemesi gereken yük elleçleme sahasına girdi. Bu sırada Göktuna’nın başına vinç üzerindeki konteyner kilidi düştü. Göktuna, kilidin düşmesi sonucu feci şekilde can verdi.

Olay yerinde hayatını kaybeden Göktuna’nın cesedi, savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu cinayet ilk değil

Öte yandan Göktuna’nın hayatını kaybettiği nokta çeşitli tartışmalara neden oldu. Genç gümrükçünün hayatını kaybettiği noktanın kağıt üstünde yasaklı alanlara dahil olduğu ancak iş gereği birçok gümrük müşavirliği çalışanları ve şoförlerin de bu alanlara girmek zorunda kaldığı, konuya ilişkin herhangi bir denetimin yahut düzenlemenin yapılmadığı; bununla birlikte kaza ardından olay mahallini güvenli bölge gibi gösteren liman işletmesine savcının da tepki gösterdiği iddia edildi.

İş cinayetini protesto edenler arasından bir kişi, ”Her sene böyle kazalar oluyor. Tecrübesiz vinç operatörleri resmen bizim üstümüzde eğitim yapıyor. Her gün o alandan yüzlerce insan geçiyor. Defalarca bildirmemize rağmen hiçbir önlem alınmadı.” diye isyan etti.