İzmir Atatürk Lisesi Bilal Erdoğan'ın vakfına tahsis edildi!

İzmir Atatürk Lisesi, Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA'ya tahsis edildi.

İzmir Atatürk Lisesi Bilal Erdoğan'ın vakfına tahsis edildi!

1888 yılında kurulan tarihi İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu gerici Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) tahsis edilmesine karşı İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği açıklama yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan Medeniyet ve Değerler Protokolü” kapsamında vakıflara tahsis edilen okul dersliklerinde dini eğitim verilmeye başladı.

Olaya tepki gösteren İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği ise, “Devrimcilerin yetiştiği bir ilim ve irfan yuvasında böylesi bir faaliyeti kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Derneğin açıklaması şöyle:

Bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medyada paylaşıldığı ve iddia edildiği şekliyle laik ve demokratik eğitim sistemimize aykırı, okulumuzun kapısında adını taşıdığımız, sınıflarında ve ruhunda gururla yaşattığımız Atatürk ilke ve inkılaplarını hiçe sayan, tarihi boyunca kuvayı milliyecilerin, devrimcilerin yetiştiği bir ilim ve irfan yuvasında böylesi bir faaliyeti her ne şartta olursa olsun kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Konu ile ilgili yasal çerçeveler dahilinde tüm girişimler gerçekleştirilecek ve tüm mezunlarımız bilgilendirilecektir.