İtalyan komünistlerinden AB karşıtı miting

Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun kurulduğu Roma Antlaşması'nın 60.yılı vesilesiyle İtalya Komünist Partisi (Partito Comunista) Roma'da AB karşıtı miting düzenledi.

İtalyan komünistlerinden AB karşıtı miting

Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun kurulduğu Roma Antlaşması’nın 60.yılı vesilesiyle İtalya Komünist Partisi (Partito Comunista) Roma’da AB karşıtı miting düzenledi. İtalya’dan işçi ve emek örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu etkinliğe aynı zamanda Yunanistan Komünist Partisi ve İspanya Halkları Komünist Partisi gibi çeşitli komünist partilerin temsilcileri de katıldı.

“AB, NATO ve Euro bölgesinden çıkılsın”

Roma’da düzenlenen etkinlikte “AB, NATO ve Euro bölgesinden çıkılsın” sloganı öne çıkarıldı. İtalya Komünist Partisi’nin yaptığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Avrupa’lı liderler Roma Antlaşmasının 60.yılını kutlarken, İtalya Komünist Partisi bugün burada üye, sempatizan ve dostlarıyla, komünistlerin, işçi haklarını yoksayan ve patron yanlısı Avrupa Birliği’ne (AB) karşı pozisyonunu tekrar teyit ediyor. 1957 yılında Roma Antlaşması imzalanırken İtalya’nın ortak pazara katılımına yalnızca komünistler karşı çıktı. Bu mücadele 1992 yılında imzalanan Maastricht Antlaşması ile devam etti ve bugün AB İstikrar ve Büyüme Paktına karşı devam ediyor.

Bugün AB liderleri, ortak pazar yolunda devam etmeye kararlı olduklarını doğruladılar. “Çok vitesli Avrupa” sözüyle Avrupa halkları için yeni bir yanılgıyı öngörüyorlar. Bu çözüm, büyük sermayenin işçilere ve küçük üreticilere uluslararası pazar rekabeti karşısında baskı yapmasına yarayan enstrümandan başka bir şey değildir.

Bugün (25 Mart) düzenlenen etkinlik gösteriyor ki AB karşısında komünistler de var. Bu mesele ne sağcıların ne de gericilerin tekelinde değil.

AB, NATO ve Euro bölgesinden çıkılsın!
Yaşasın Sosyalizm ve işçi iktidarı!

Roma Antlaşması nedir?

Roma Antlaşması, 25 Mart 1957 tarihinde Fransa, Batı Almanya, İtalya, Benelüks ülkeleri Belçika, Hollanda ve Lüksemburg arasında imzalanmış ve bugün Avrupa AB’nin temellerini oluşturan Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) kurulmuştu.